Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Llum verda a la licitació del contracte del servei de gestió educativa de les Escoles Bressol Municipals Lluna i Sol, Solet El Ple de l’Ajuntament de Rubí també ha acordat el sistema de copagament del Servei d’Atenció Domiciliària, que contempla exempcions per a prop del 70% de les persones beneficiàries https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Llum verda a la licitació del contracte del servei de gestió educativa de les Escoles Bressol Municipals Lluna i Sol, Solet

El Ple de l’Ajuntament de Rubí també ha acordat el sistema de copagament del Servei d’Atenció Domiciliària, que contempla exempcions per a prop del 70% de les persones beneficiàries

El Ple s’ha celebrat de forma telemàtica (foto: Ajuntament de Rubí).
El Ple s’ha celebrat de forma telemàtica (foto: Ajuntament de Rubí)

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat l’inici de l’expedient de contractació del servei de gestió educativa i funcionament de les Escoles Bressol Municipals de Rubí Lluna i Sol, Solet. El tràmit ha estat validat per l’equip de govern ─integrat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP)─ i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), mentre que Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs), Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) s’han abstingut.

La licitació es divideix en dos lots: la gestió educativa i funcionament de l’Escola Bressol Municipal Lluna i la gestió educativa i funcionament de l’Escola Bressol Municipal Sol, Solet. El pressupost base de licitació pels tres cursos escolars de durada inicial del contracte és d’1.779.599,47 euros sense IVA en el primer cas i d’1.738.744,45 euros sense IVA en el segon lot.

Segons el govern municipal, a l’hora de preparar els plecs, s’han tingut en compte especialment criteris de qualitat, com ara les propostes d’innovació al projecte educatiu del centre, els aspectes organitzatius del personal docent de les escoles bressol o les propostes per augmentar la participació de les famílies. De fet, la valoració econòmica només suposa el 25% de la puntuació total. Els plecs també contemplen una millora de la retribució salarial del personal adscrit al servei.

 

Copagament del Servei d’Atenció Domiciliària

El Ple ha aprovat el preu públic per a la prestació del Servei d’Atenció Domiciliària amb els vots favorables de l’equip de govern, VR i l’AUP i l’abstenció d’ERC i Cs. L’objectiu és establir un model progressiu de contribució econòmica per part de la ciutadania beneficiària d'aquest servei, amb la finalitat de garantir l’equitat, promoure un ús responsable i una millor gestió dels recursos públics i evitar la generació de llistes d’espera per accedir a aquest servei.

A l’hora de calcular el preu públic, l’Ajuntament ha tingut en compte el model de copagament que ha elaborat la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del grup de treball d’Autonomia i Dependència de la Federació de Municipis de Catalunya. Tot i que aquest model contempla l’exempció d’aquelles persones que tenen un IRSC (Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya) d’1%, el Consistori rubinenc ha decidit anar més enllà i ampliar aquest percentatge fins a l’1,5%. Això significa que entre un 65 i un 70% de les persones beneficiàries del Servei d’Atenció Domiciliària a la ciutat estaran exemptes de pagament.

 

Mocions consensuades prèviament

Tres de les sis mocions que s’han portat a aprovació al Ple d’aquest dijous han estat de Junta de portaveus, és a dir, consensuades prèviament per tots els grups.  

Una d’elles ha estat la moció per a l’adhesió a la declaració del Consell Comarcal del Vallès Occidental per a l’impuls de la Via Verda del Vallès. Es tracta d’un corredor natural que permet l’accés del terme municipal de Rubí tant a Collserola com a l’àmbit de Sant Llorenç de Munt a través de la Serra de Galliners. Aquest entorn configura un espai de pas que requereix especial protecció, tenint en compte la gran pressió urbanística i d’infraestructures existent a la comarca.

A Rubí, a més, resulta especialment estratègic, ja que el domini de la Via Verda limita amb l’espai de Can Sant Joan i la seva preservació, juntament amb la garantia que la zona de Can Sant Joan situada al terme de Rubí tingui un ús obert a la ciutadania, generaria un continu progressiu i directe de l’espai urbà al natural, amb una gradació equilibrada d’usos. La preservació d’aquest espai verd, compatible amb usos forestals i agrícoles, contribuiria a la millora de la qualitat de l’aire i la salut de les persones.

En aquest sentit, la declaració del Consell Comarcal sol·licita al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya la definició dels límits de la Via Verda i la redacció i aprovació d’una figura de protecció d’aquest àmbit, entre d’altres. 

La Junta de portaveus també ha consensuat el text presentat inicialment per ECP per la promoció i defensa dels Drets Humans, la cultura de la pau i la no violència, així com la resolució dels conflictes bèl·lics a través de vies no violentes. Entre d’altres, s’ha acordat manifestar el rebuig de l’Ajuntament cap a tota acció violenta contra la població o objectius civils; demanar l’alto el foc als conflictes armats que avui existeixen al món i que es cerquin vies no violentes per la prevenció i la resolució dels conflictes; i manifestar el compromís de promoure el discurs i la cultura de la defensa dels Drets Humans, la cultura de la pau i la no violència, així com denunciar i condemnar les accions racistes, xenòfobes i totalitàries.

I, per últim, la Junta de portaveus ha donat llum verda a la moció plantejada per l’AUP per l’equitat en l'accés als espectacles culturals de la ciutat. Entre d’altres, s’ha acordat que l’atorgament d’entrades per aquells esdeveniments on es preveu el seu ràpid esgotament es realitzi per sorteig, un cop esgotat el termini d’inscripció; que aquest termini tingui, sempre que sigui possible, una durada d’almenys una setmana completa perquè les persones es puguin apuntar en dies i horaris diferents; i que es puguin fer inscripcions de grup (determinant la quantitat màxima de persones) per tal que un cop fet el sorteig, les colles o unitats de convivència hi puguin assistir acompanyades, entre d’altres.

 

Altres mocions

El text proposat per ECP, PSC, ERC, Cs i VR per a la adhesió a la declaració de la xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat per una recuperació verda i socialment justa ha prosperat per unanimitat. Totes les formacions han acordat incorporar la recuperació verda i socialment justa a les polítiques de reactivació econòmica, amb l’Agenda 2030 i els ODS com a base; reforçar l’ambició climàtica mitjançant el Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l’Energia; potenciar el model d’economia circular; afavorir la mobilitat sostenible i la qualitat de l’aire per garantir la salut; preservar la biodiversitat dels espais naturals urbans i periurbans; donar suport a un sistema alimentari sostenible i just en els àmbits dels horts socials i ecològics, els menjadors escolars, la restauració, el consum domèstic i el producte local; i repensar l’educació ambiental com una eina essencial de resposta i solucions a la crisi.

També ha tirat endavant la moció de l’AUP, ECP, ERC, Cs i VR en defensa del sistema públic de salut i per una gestió pública dels serveis sanitaris a Rubí, a proposta del Moviment per unes pensions públiques de Rubí i Rubí per la sanitat. El text ha comptat amb els vots favorables dels grups presentants i l’abstenció del PSC. La moció proposa que el Ple demani la gestió 100% pública del Cap Mútua de Terrassa i del futur CUAP, de manera que a mig termini els serveis sanitaris de la nostra ciutat siguin exclusivament gestionats per l'Institut Català de la Salut; assegurar la màxima transparència mentre duri el contracte de serveis amb Mútua de Terrassa; constituir una comissió amb tots els membres de la Junta de portaveus i una representació ciutadana amb presència de Rubí per la Sanitat i Moviment per unes pensions públiques dignes de Rubí per fer el seguiment de la proposta d'acord dels punts anteriors; demanar a la Generalitat que el CUAP tingui els recursos i serveis que requereix la població de la nostra ciutat i que la seva ubicació no suposi allargar el conveni amb Mútua de Terrassa o millorar-ne les condicions; i informar a la ciutadania de Rubí sobre les gestions realitzades i la resposta de l’administració per tal que la població es pugui mobilitzar si es considera necessari.

Finalment, la moció presentada per ERC per a l’elaboració d’un manual d’actuació i disseny de la via pública al nucli urbà i a les urbanitzacions ha estat rebutjada amb els vots contraris de l’equip de govern, l’abstenció de l’AUP i els vots favorables d’ERC, Cs i VR.

 

Tràmits

Aquest dijous, s’ha acordat sol·licitar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ─amb l’única abstenció de Cs─ la declaració com a àrea amb mercat d’habitatge tens la totalitat del territori municipal de Rubí, tal com ja es va avançar fa uns dies en roda de premsa.

El Ple ha acordat per unanimitat la separació de l'Ajuntament de Rubí del Consorci per a la promoció i desenvolupament de l'eix B30 de Sant Cugat – Rubí – Cerdanyola.

A la sessió ordinària del mes de maig també s’han validat diversos projectes d’obra:

  • Aprovació definitiva del projecte de millora dels accessos al pont del c. Sant Joan (vots favorables de l’equip de govern, Cs i VR; abstenció d’ERC i vots en contra de l’AUP)
  • Aprovació inicial del projecte de reparació i adequació de l’av. Gaudí (entre c. Domènec i Montaner i la riera) i dels carrers Domènec i Montaner, Emili Solà i Cortés, Josep Maria Jujol i Gibert, Francesc Puig i Gairalt i César Martinell i Brunet (unanimitat)
  • Aprovació inicial del projecte per a la coberta central de la plaça de Salvador Allende (vots favorables de l’equip de govern, Cs, VR i l’AUP i abstenció d’ERC)
  • Aprovació inicial del projecte de remodelació del c. Cadmo (unanimitat)

Aquest dijous, s’ha ratificat una nova modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) i de la plantilla municipal, amb els vots favorables de l’equip de govern i l’abstenció dels grups a l’oposició.

El mateix sentit del vot s’ha repetit a l’hora de resoldre el recurs de reposició a la primera pròrroga del contracte del servei de neteja de col·legis públics i dependències municipals; en l’acord d’anul·lació dels documents comptables de modificació del contracte del Servei de recollida de les diverses fraccions dels residus municipals i de la neteja viària de l'exercici 2021; i en l’aprovació de l'informe de tancament d'inversions realitzades pel concessionari del contracte del Servei d'abastament d'aigua potable en el període 2012-2020.

D’altra banda, s’ha aprovat inicialment i per unanimitat el Pla d’Acció Supramunicipal per a la Millora de la Qualitat de l’Aire del Vallès Occidental.

Durant la sessió, també s’ha donat llum verda a diverses modificacions pressupostàries.

A l’inici del ple, s’ha fet un minut de silenci en record de les darreres dones víctimes de violència masclista: María Soledad, de 60 anys (Sagunt, València); Warda, de 28 anys (Sa Pobla, Mallorca); Betty, de 52 anys (Creixell, Tarragona); Lucía, de 42 anys (Corbera de Llobregat, Barcelona); María Teresa, de 48 anys (Laviana, Astúries), i Katia Carolina, de 35 anys (Saragossa).

Etiquetes