Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Llum, màgia i activitats familiars protagonitzaran el Nadal a Rubí Les festes arrencaran aquest divendres a la tarda amb l’espectacle d’encesa de l’enllumenat, que s’ha renovat amb noves sorpreses https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Llum, màgia i activitats familiars protagonitzaran el Nadal a Rubí

Les festes arrencaran aquest divendres a la tarda amb l’espectacle d’encesa de l’enllumenat, que s’ha renovat amb noves sorpreses

L’alcaldessa ha presentat la programació de Nadal des del laboratori del Mag Rubisenc (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa ha presentat la programació de Nadal des del laboratori del Mag Rubisenc (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí donarà el tret de sortida a les festes nadalenques aquest divendres a la tarda amb la tradicional encesa de l’enllumenat. L’Ajuntament, les entitats i els comerciants locals han tornat a unir esforços per configurar una programació molt completa que té la infància com a gran protagonista i que incrementa el nombre de propostes fins acostar-se a les 400, una cinquantena més que l’any passat.

La llum i la màgia seran els fils conductors d’una campanya que busca “oferir activitats per a tota la família perquè el Nadal és una època per compartir. Així aconseguim que els veïns i veïnes es quedin a la seva ciutat gaudint de les festes”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

L’aposta per les propostes familiars es concreta en una ampliació dels dies de funcionament de la Carpa de Nadal de la plaça del Doctor Guardiet, que enguany estarà oberta fins al 2 de gener, i en un increment de la programació en equipaments municipals com l’Ateneu, la Biblioteca o el Teatre Municipal La Sala. Enguany també es milloren El Món del Tió de la plaça del Doctor Pearson, amb una nova decoració i un espai per a la narració de contes, i el Trenet dels Comerciants, que lluirà també nous ornaments. A més, se sumen nous dies de descomptes per a la pista de gel: el 6 i el 7 de gener.

El disseny de l’enllumenat de Nadal també ha tingut molt en compte aquest públic familiar. Per segon any consecutiu, el carrer de Maximí Fornés serà l’escenari de l’Illa de la Llum, un passadís de bombetes LED que dos cops al dia s’activarà al ritme de diferents músiques nadalenques. Com a novetat, aquest element comptarà enguany amb la complicitat de tres espais artístics locals ─8 Temps Espai d’Arts Escèniques, Dinamic Crescendo i The Community Dance Center─, que participaran a l’espectacle els dies 13, 20 i 27 de desembre, i 3 de gener. En cadascuna d’aquestes dates hi actuaran els ballarins i ballarines d’una de les escoles a excepció del 3 de gener, quan ho faran tots junts.

La llum també serà la protagonista de tres nous elements interactius: un Laberint de Llum ubicat a la plaça de l’Onze de Setembre i dos arbres gegants transitables col·locats a les places de Catalunya i de Pere Esmendia, que configuraran “un recorregut peatonal pel centre de la ciutat, on la llum i la màgia estaran presents”, ha dit l’alcaldessa.

De la seva banda, el regidor de Promoció i Dinamització Cultural i de Comerç, Moisés Rodríguez Cantón, ha destacat que l’Illa de la Llum va ser una de les propostes més ben valorades durant les festes nadalenques de l’any passat i l’ha reivindicat, juntament amb la resta de l’enllumenat, com “un pol d’atracció necessari cap al comerç de Rubí”. Sota aquesta premissa, l’edil ha manifestat que l’Ajuntament seguirà esforçant-se per ampliar i millorar la campanya de Nadal, explorant noves vies de col·laboració público-privades.

Un moment màgic
L’encesa de l’enllumenat marcarà el punt de partida de tota la programació de Nadal i Reis. Seguint la línia dels últims anys, l’Ajuntament ha volgut que aquest sigui un moment molt especial, màgic i participatiu, compartit per infants i adults; però amb un contingut renovat i sorprenent.

Els llums s’encendran aquest divendres en el marc d’un espectacle que s’iniciarà a les 18 h. Tothom que ho vulgui podrà prendre’s una xocolata calenta a la plaça del Doctor Guardiet i acompanyar després la cercavila fins a la plaça de Pere Aguilera, escenari principal de l’encesa.

L’alcaldessa ha convidat tota la ciutadania a participar d’aquest acte “pensat sobretot per als més petits de la casa però en què podrem gaudir tots i totes”.

Prop de 400 activitats
El gruix de la programació de Nadal i Reis se sosté en el treball conjunt de l’Ajuntament, les entitats i els comerciants locals. L’alcaldessa ha agraït un cop més la participació del teixit associatiu, que ha definit com “un pilar bàsic en qualsevol època festiva de l’any i un element que ens caracteritza com a ciutat”.

La proposta manté totes les cites ja clàssiques i referma algunes de més recents, com la festa de Cap d’Any, que tornarà a El Celler sota el títol Cap d’Any de Llum. Com l’any passat, la celebració s’iniciarà a les 0.30 h i serà d’accés lliure per a majors de 16 anys. Els menors també podran assistir-hi però degudament acreditats i acompanyats pels seus progenitors.

El campament del Mag Rubisenc i la visita dels Reis d’Orient marcarà l’horitzó final de les festes i un altre dels moments més màgics de les festes nadalenques. Enguany, la cavalcada experimentarà un petit canvi de recorregut entre l’avinguda de Barcelona i el carrer de la Mare Déu de Fàtima amb l’objectiu d’equilibrar l’afluència de públic i millorar la visualització de l’espectacle. Un total de set carrosses i deu companyies artístiques, així com entitats educatives i culturals, faran lluir l’itinerari.

La programació de Nadal i Reis es pot consultar ja a través de l'app Rubí Ciutat.