Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les persones aturades de Rubí podran treballar com a representants de l’administració a les eleccions generals del 26 de juny La iniciativa, que es fa per primer cop a la ciutat, podria beneficiar una cinquantena de rubinencs i rubinenques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les persones aturades de Rubí podran treballar com a representants de l’administració a les eleccions generals del 26 de juny

La iniciativa, que es fa per primer cop a la ciutat, podria beneficiar una cinquantena de rubinencs i rubinenques

L’alcaldessa de Rubí ha explicat que aquesta iniciativa vol ajudar aquelles persones i famílies amb dificultats econòmiques.
L’alcaldessa de Rubí ha explicat que aquesta iniciativa vol ajudar aquelles persones i famílies amb dificultats econòmiques

L'Ajuntament de Rubí ha obert un procés perquè persones en situació d’atur puguin treballar durant la jornada de les eleccions generals del 26 de juny com a representants de l’administració. Les persones que vulguin acollir-se a aquesta oferta hauran de transmetre les dades sobre el desenvolupament de la jornada electoral a canvi de percebre una quantitat que pot oscil·lar entre els 125€ i els 225€, en funció de la responsabilitat que desenvolupin.

Les persones interessades hauran de ser majors d’edats, estar en situació d’atur i estar inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) de Rubí com a demandants de feina. Hauran de tenir estudis d’FP, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mig i ser residents a Rubí, així com tenir coneixement suficient parlat i escrit del castellà i el català, tenir telèfon mòbil i disposar d’un compte de correu electrònic de contacte.

Totes les persones interessades que compleixin aquests requisits hauran d’inscriure’s a l’oferta des d’aquest divendres 13 de maig fins al 20 de maig d’aquest any a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de Rubí. En principi, l’Ajuntament de Rubí convoca 50 places, però tant el nombre de places final com la quantitat econòmica a percebre vindrà determinada per la Circular Económico Administrativa que aprova el Govern de l’Estat, que és qui retribueix aquesta feina. En cas que la demanda superi l’oferta inicial de 50 places, l’Ajuntament realitzaria un sorteig per determinar les persones que quedarien finalment inscrites. La documentació que cal presentar a l’OAC és l’original i fotocòpia del DNI o targeta de residència, el certificat d’estar inscrit a l’OTG de Rubí com a demandant de feina, i l’original i la fotocòpia de la titulació acadèmica requerida.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha explicat que aquesta iniciativa “respon a la necessitat d’acompanyar aquelles persones i famílies que tenen dificultats per culpa de la crisi econòmica. És cert que no estem parlant d’una gran retribució, però almenys servirà per alleugerir la situació d’aquestes famílies mentre no els arriba una millor oportunitat laboral”. I ha conclòs que “aquesta és una mostra més que l’administració ha d’estar al costat de les persones amb una situació econòmica difícil. Són nous temps pels quals calen noves polítiques”.

Les persones escollides per ser representants de l’administració a les eleccions hauran d’assistir prèviament a un curs de formació en transmissió de dades per mitjans electrònics, realitzar des del seu domicili un simulacre d’enviament de dades i realitzar les tasques que els siguin encomanades el dia de les eleccions, que tindran lloc el proper 26 de juny. La llista dels seleccionats es penjarà al tauler d’anuncis de l’Ajuntament.