Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les participants al taller de costura organitzat pels Serveis Socials completen amb èxit el seu aprenentatge Una desena de dones en situació d'especial vulnerabilitat han rebut aquest dimarts el certificat que acredita la seva participació en aquesta experiència d'inserció laboral i socialització https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les participants al taller de costura organitzat pels Serveis Socials completen amb èxit el seu aprenentatge

Una desena de dones en situació d'especial vulnerabilitat han rebut aquest dimarts el certificat que acredita la seva participació en aquesta experiència d'inserció laboral i socialització

Les dones han rebut el certificat en una trobada que ha comptat amb l'assistència de la regidora Yolanda Ferrer Polo (foto: Ajuntament de Rubí).
Les dones han rebut el certificat en una trobada que ha comptat amb l'assistència de la regidora Yolanda Ferrer Polo (foto: Ajuntament de Rubí)

Una desena de dones en diferents situacions d'especial vulnerabilitat han rebut aquest dimarts el certificat que acredita la seva participació en un taller de costura i patronatge organitzat pels Serveis Socials de l'Ajuntament. El projecte, que s'ha desenvolupat durant dos anys a La Cruïlla Centre Cívic del Pinar, tenia com a objectiu facilitar la inserció laboral d'aquestes rubinenques en risc d'exclusió social, alhora que els proporcionava un espai de socialització i ajuda mútua.

El taller es va posar en marxa el 2019 arran de la demanda d'un grup de dones que estaven en seguiment dels Serveis Socials municipals i que patien especial vulnerabilitat, ja fos perquè tenien pocs recursos econòmics, per manca d'habilitats i competències personals, per problemes greus de salut o perquè no disposaven d'un habitatge digne. Totes aquestes circumstàncies els dificultaven l'accés al mercat laboral i els generaven baixa autoestima, desmotivació i dificultats en la cerca d'objectius personals, entre d'altres.

El taller organitzat per l'Ajuntament els ha permès aprendre diferents tècniques de costura i patronatge que els serviran per arreglar peces de roba i per elaborar-ne de pròpies, dotant-les d'aquesta manera d'una nova oportunitat d'accés al mercat laboral, ja sigui a través d'una empresa o com a emprenedores autònomes. A més, la iniciativa els ha comportat molts altres beneficis, com ara la promoció d'hàbits de vida saludable mitjançant l'educació de valors i rutines adquirides, el foment d'estats anímics positius a través d'una activitat motivadora, la millora de les seves habilitats relacionals i la conseqüent prevenció de l'aïllament social, i la generació d'un espai on les dones podien ser protagonistes de les seves vides. La regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer Polo, ha destacat que, "més enllà d'un espai d'aprenentatge, s'ha constituït un espai d'oportunitats que ha permès teixir veritables xarxes de relacions. I aquestes són essencials per donar suport i acompanyar el procés d'inclusió social d'aquestes dones".

Totes les participants al taller s'han manifestat satisfetes amb l'experiència. Després de finalitzar l'acció, asseguren que seguiran cosint a casa seva i algunes d'elles fins i tot s'estan plantejant la possibilitat d'un negoci propi. En paral·lel, han creat un grup cohesionat fora de les classes, a través del qual s'ajuden mútuament en el seu dia a dia.

Des dels Serveis Socials municipals es mantindrà el seguiment i acompanyament de les dones participants al taller de costura i patronatge per tal d'ajudar-les en el desenvolupament de les seves idees. Després de l'estiu, s'iniciarà una nova edició del curs per a la qual ja hi ha llista d'espera.