Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres d'urbanització de l'eix Rubí - Sant Cugat s'inicien aquest dilluns Els treballs tenen una durada prevista de deu mesos i, en la seva primera fase, comportaran la reducció de la circulació a dos carrils https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/les-obres-durbanitzacio-de-leix-rubi-sant-cugat-sinicien-aquest-dilluns/@@images/image/preview

Les obres d'urbanització de l'eix Rubí - Sant Cugat s'inicien aquest dilluns

Els treballs tenen una durada prevista de deu mesos i, en la seva primera fase, comportaran la reducció de la circulació a dos carrils

Plànol del tram afectat amb les millores previstes.
Plànol del tram afectat amb les millores previstes

Les obres d'urbanització de la BP-1503 (Eix Rubí - Sant Cugat) entre la rotonda de l'Estatut i l'autopista AP-7 començaran aquest dilluns 24 de novembre. Els treballs, que afecten els dos municipis veïns, tindran una durada aproximada de deu mesos, tot i que el tram corresponent a Rubí està previst que estigui enllestit en un termini de tres a quatre mesos.

L'execució de les obres es durà a terme en diverses fases. En totes elles s'assegurarà el pas de vianants i els accessos tant als edificis com a la benzinera situada en aquesta zona. El trànsit rodat també estarà garantit, ja sigui per la mateixa carretera o pels desviaments plantejats.

La fase inicial, que comença aquest dilluns 24 de novembre i que finalitzarà després de les festes de Nadal, consistirà en l'execució de la vorera nord, entre la rotonda de l'Estatut i el torrent dels Alous. Durant aquests treballs, es preveu mantenir la circulació a la BP-1503 tot i que reduint-la a dos carrils, un per cada sentit de la marxa.

La següent fase contempla l'execució de la vorera sud, corresponent a la banda de la benzinera, i de la mitjana central. Amb motiu d'aquestes obres, es desviarà el trànsit en tots dos sentits des de la BP-1503 a les vies més properes –Avinguda de la Generalitat i carrers Anoia i Segre–. Es preveu que aquesta part dels treballs finalitzi durant el mes de març del 2015.

Pel que fa a les últimes quatre fases, consistiran en l'execució del tram de carretera entre el torrent dels Alous i l'AP-7, ja en terme municipal de Sant Cugat. En aquest cas, els desviaments del trànsit aniran canviant a mesura que s'enllesteixin els diversos trams.

Una nova avinguda
El projecte d'urbanització, que assumeix econòmicament l'Institut Català del Sòl (INCASÒL), proposa la transformació d'aquest tram de la carretera BP-1503 en una nova avinguda amb un disseny unitari. D'aquesta manera, es podrà dignificar l'accés a Rubí i es donarà un millor servei al Sector d'Activitats Econòmiques de Can Sant Joan. Amb les obres, a més, s'acabarà amb el problema d'imatge i de seguretat que provoquen els nombrosos camions que aparquen als vorals de la carretera.

El projecte planteja dos vials amb dos carrils de circulació separats per una mitjana central i voreres amples, nova vegetació arbrada i arbustiva, enllumenat públic i nova senyalització, entre d’altres.

També es preveu la construcció de dues rotondes: una a la sortida i incorporació de l'AP-7, en la seva banda oest, que millorarà les connexions amb l'autopista; i una altra abans del torrent dels Alous, a l'encreuament amb el carrer Marconi, que permetrà enllaçar amb la urbanització de Can Sant Joan a Rubí i facilitarà el trànsit a l'avinguda.

En el tram de Rubí, a més, s'executaran dos passos de vianants nous, un a la cruïlla dels carrers Penedès i Segre i un altre previ a la rotonda del carrer Marconi, acompanyats de semàfors temporitzats activats a demanda dels usuaris.

Per poder fer realitat aquest projecte, tant l'Ajuntament de Rubí com el de Sant Cugat van sol·licitar a la Generalitat la cessió de la titularitat del tram afectat, tràmit imprescindible per poder-hi fer una actuació d'aquestes característiques.