Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres de millora del carrer Nou comportaran desviaments de trànsit importants a la zona Durant dues setmanes no es podrà circular per la cruïlla entre els carrers Nou, Magallanes i Sant Pere https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les obres de millora del carrer Nou comportaran desviaments de trànsit importants a la zona

Durant dues setmanes no es podrà circular per la cruïlla entre els carrers Nou, Magallanes i Sant Pere

La cruïlla entre els carrers Nou, Magallanes i Sant Pere (al fons de la imatge) quedarà inhabilitada per obres durant un parell de setmanes.
La cruïlla entre els carrers Nou, Magallanes i Sant Pere (al fons de la imatge) quedarà inhabilitada per obres durant un parell de setmanes

Les obres de remodelació del carrer Nou, amb les quals l’Ajuntament vol millorar les condicions de les xarxes d’abastament d’aigua potable i de clavegueram, així com urbanitzar la superfície d’aquesta via, avancen a bon ritme. A partir de la tercera setmana del mes de maig, els treballs es concentraran a la cruïlla entre els carrers Nou, Sant Pere i Magallanes, creuament que quedarà tallat al trànsit durant dues setmanes. Aquesta actuació comportarà importants desviaments de trànsit a la zona, que seran degudament senyalitzats.

Els veïns dels carrers Sant Jaume i Sant Pere hauran d’entrar i sortir d’aquesta zona a través del c. Montserrat, que passarà a ser de doble sentit de circulació de manera puntual, mentre durin les obres. Amb l’objectiu de permetre el pas dels vehicles en tots dos sentits, durant l’execució dels treballs quedaran eliminades les places d’estacionament del c. Montserrat. Paral·lelament, i per facilitar la circulació dels veïns d’aquesta zona afectats per les obres, es desactivarà la càmera del tram de l’illa de vianants comprès entre el carrer Montserrat i la plaça de Catalunya.

D’altra banda, s’invertirà el sentit de circulació del tram del carrer Magallanes comprès entre els carrers Quevedo i Plana de Can Bertran amb la finalitat d’afavorir l’accés i la sortida dels vehicles als carrers adjacents a la zona de la Plana de Can Bertran.

Els contenidors de recollida d’escombraries també patiran canvis d’ubicació en el decurs d’aquests treballs, per tal de poder continuar prestant el servei amb normalitat. Així, els que estan situats a la cantonada entre els carrers Nou i Creu es traslladaran al c. Sant Pere, a prop de la cruïlla amb el c. Magallanes. Els de la pl. Figueres quedaran ubicats al mateix lloc, però seran substituïts per uns de més petits i amb rodes, que es buidaran diàriament amb un vehicle de dimensions més reduïdes. Finalment, els contenidors que hi ha a la cruïlla entre els carrers Magallanes i Plana de Can Bertran seran retirats temporalment, ja que el camió de recollida no podrà accedir a aquest punt.  Els veïns de la zona també tindran a la seva disposició els contenidors ubicats als carrers Sant Jaume i Floridablanca i a la pl. Catalunya.

Millora de tot el carrer Nou
Les obres de remodelació del carrer Nou, que afecten tot el tram del carrer ─des del carrer Magallanes fins al carrer Sant Gaietà─, es van iniciar al febrer. L’actuació s’ha dividit en dues fases, amb l’objectiu de minimitzar els inconvenients que comporta tota obra. La primera fase s’ha centrat en el tram del c. Nou comprès entre els carrers Magallanes i Floridablanca, mentre que la segona afecta el tram situat entre els carrers Floridablanca i Sant Gaietà.

Les tasques consisteixen, d’una banda, en la renovació de la xarxa d’aigua potable ─amb un pressupost de 157.887,57 euros─ i de clavegueram ─amb un import de 252.437,13 euros─, feines que ha dut a terme SOREA. I, de l’altra, en la posterior urbanització de la superfície del carrer, que tindrà dues voreres i calçada nova. Aquesta darrera actuació, a càrrec de l’empresa EXNIR Excavaciones, compta amb un pressupost de 125.696,12 euros i una subvenció de la Diputació de Barcelona que cobreix la totalitat del cost de l’obra. Les obres és previst que finalitzin a finals de maig.

Aprofitant que es duu a terme aquesta actuació a la cruïlla entre els carrers Nou, Magallanes i Sant Pere, l’Ajuntament també executarà unes obres de millora al c. Magallanes, en el tram comprès entre els carrers Nou i Plana de Can Bertran. Concretament, s’adequaran els embornals i l’asfalt d’aquesta via, que actualment es troben en mal estat.