Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les millors videocreacions es donen cita al Celler de Rubí en el marc de l’exposició “Premi LOOP. Discovery” La mostra, que recull els vídeos finalistes del premi Discovery 2015, es podrà veure fins al 22 de maig a la Sala Cèsar Martinell del Celler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les millors videocreacions es donen cita al Celler de Rubí en el marc de l’exposició “Premi LOOP. Discovery”

La mostra, que recull els vídeos finalistes del premi Discovery 2015, es podrà veure fins al 22 de maig a la Sala Cèsar Martinell del Celler

La mostra es pot visitar a la Sala Cèsar Martinell del Celler.
La mostra es pot visitar a la Sala Cèsar Martinell del Celler

El Celler ha inaugurat aquest divendres l’exposició Premi LOOP. Discovery, una mostra col·lectiva que reuneix els vídeos finalistes d’aquest prestigiós certamen de videocreació. La proposta arriba a la ciutat gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Rubí, el Departament de Cultura de la Generalitat i LOOP Barcelona.

El Premi Discovery va néixer el 2015 a iniciativa de LOOP Barcelona i amb el patrocini d’Estrella Damm, amb l’objectiu d’apostar i reconèixer la recent producció de vídeos i films d’artistes visuals, a través d’una convocatòria oberta a la comunitat artística internacional. En la seva primera edició, el certamen va demostrar ja un gran poder de convocatòria, amb prop de 1.200 vídeos presentats.

L’exposició que es pot veure a partir d’aquest divendres al Celler reuneix deu obres seleccionades per un jurat professional, juntament amb el vídeo més votat pel públic a través del canal en línia de Discovery. El guanyador de la primera edició del Premi LOOP Discovery va ser Shahar Marcus (Israel) amb la peça Seeds (2012). També es va atorgar una menció d’honor a l’obra Reclamar el eco, de l’artista Marco Godoy (Espanya). Els altres autros presents a la mostra són Adrián Melis, Carlos Motta, Itziar Barrio, Joan Bennassar, Karen Mirza & Brad Butler, Rob Kennedy, Ryan Rivadeneyra, Virgile Fraisse i YunTing Tsai.

Rubí és la primera ciutat que acull la mostra Premi LOOP. Discovery en el marc del Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura 2016-2017. La Sala Cèsar Martinell del Celler representa un escenari ideal per a unes obres que capten l’atenció del públic des dels murs del soterrani, envoltades per la foscor.

A la inauguració de l’exposició, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha agraït al Departament de Cultura la seva aposta per Rubí i ha qualificat de “privilegi” el fet de “ser els primers a acollir aquesta exposició de videocreació”. L'edil ha animat la ciutadania a visitar-la: “És una meravella com ha quedat [...], són obres magnífiques d’un premi que té una vida curta però que segur que tindrà una trajectòria d’èxit”.

De la seva banda, el comissari de la mostra, Pedro Torres, ha destacat que l’objectiu del Premi Discovery és “difondre les obres i que entrin en un circuit professional expositiu”. Torres s’ha mostrat molt satisfet de l’“acollida espectacular” que va tenir la primera edició del certamen i ha animat els rubinencs i rubinenques a participar en la votació en línia que s’obrirà el proper dilluns per escollir les millors obres del 2016.

L’exposició Premi LOOP. Discovery es podrà visitar de forma gratuïta al Celler de Rubí fins al 22 de maig i després seguirà la seva itinerància per altres municipis catalans, recalant a Cerdanyola, Tarragona i Sant Cugat. En els propers dies, està prevista la programació d’una visita guiada a la mostra a càrrec de la comissària i crítica Alexandra Laudo.

Imatges relacionades

Exposició “Premi LOOP. Discovery”
Exposició “Premi LOOP. Discovery”
Exposició “Premi LOOP. Discovery”
Exposició “Premi LOOP. Discovery”
Exposició “Premi LOOP. Discovery”
Exposició “Premi LOOP. Discovery”
Exposició “Premi LOOP. Discovery”
Exposició “Premi LOOP. Discovery”