Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les lluites socials protagonitzen el festival jove de microteatre de Rubí La tercera edició d’aquesta proposta, impulsada per Rubí Jove i els grups de teatre juvenils, ha reunit prop de 200 persones a la Torre Bassas https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les lluites socials protagonitzen el festival jove de microteatre de Rubí

La tercera edició d’aquesta proposta, impulsada per Rubí Jove i els grups de teatre juvenils, ha reunit prop de 200 persones a la Torre Bassas

Diferents sales de la Torre Bassas han acollit els muntatges dels grups de teatre juvenils (foto: Ajuntament – Lali Puig).
Diferents sales de la Torre Bassas han acollit els muntatges dels grups de teatre juvenils (foto: Ajuntament – Lali Puig)

Prop de 200 persones han passat aquest cap de setmana per la Torre Bassas per gaudir de Lluita al microteatre, la tercera edició del festival jove de microteatre de Rubí. La proposta, organitzada per Rubí Jove amb la col·laboració dels grups de teatre juvenils de la ciutat, ha donat mostres de consolidació amb la participació de més companyies i la conseqüent ampliació de les representacions.

Durant el cap de setmana, el públic ha pogut gaudir d’aquestes vuit obres: Las intocables, de Deku Producciones; El primero, d’Ensemble; Últimes paraules de la flor caiguda, de Fata Morgana; Tot ve de 9, de Microexplicarte; Seminario C, d’Escena 13; Las flores, d’Ojo Peligro; Quitarme el pijama un domingo me parece correr un riesgo innecesario, de Rebellatorum; i Bella ciao!, de Tiamat Teatre. Com en edicions anteriors, les representacions s’han fet simultàniament a diferents espais de la Torre Bassas, pels quals ha anat circulant el públic dividit en petits grups.

Enguany, tots els muntatges han tingut com a tema central alguna lluita social, fent del festival un ampli catàleg de reivindicacions. Entre les qüestions que s’han abordat a les obres figuren la intolerància, la passivitat social, el masclisme, el feixisme i les males condicions laborals. “La proposta d’aquest any ens deixa clar que a Rubí tenim una joventut amb talent però també sensible a les problemàtiques socials. Ens hem de felicitar per això i per l’evident consolidació d’un festival que engrandeix i diversifica l’oferta cultural de la nostra ciutat”, ha declarat l’alcaldessa, Ana María Martínez, després d’assistir a les representacions d’aquest diumenge.

Malgrat el protagonisme de les companyies juvenils, el festival de microteatre ha aconseguit reunir un any més un públic divers, en què han tingut cabuda persones de totes les edats. La proposta ha comptat novament amb la complicitat del col·lectiu artístic SiArt, que s’ha encarregat d’ambientar els diferents espais de la Torre Bassas.

“Obre els ulls”
L’Espai Jove Torre Bassas també ha acollit aquest divendres la presentació del cinquè número de la revista juvenil d’art Obre els ulls, que s’ha reinventat de la mà d’un nou equip de joves rubinenques. En aquesta ocasió, la publicació està dedicada a la solidaritat, el feminisme i la dona en l’art.

La presentació de la revista ha anat acompanyada d’una exposició col·lectiva, una performance i diferents actuacions musicals.

Imatges relacionades

Festival de microteatre (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Festival de microteatre (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Festival de microteatre (foto: Ajuntament - Lali Puig)
Festival de microteatre (foto: Ajuntament - Lali Puig)