Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Jornades Feministes reflexionaran sobre la literatura com a eina de transformació feminista i la convivència amb la intel·ligència artificial La segona edició de la proposta tindrà lloc els dies 2 i 3 de març a la Biblioteca Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les Jornades Feministes reflexionaran sobre la literatura com a eina de transformació feminista i la convivència amb la intel·ligència artificial

La segona edició de la proposta tindrà lloc els dies 2 i 3 de març a la Biblioteca Mestre Martí Tauler

Les jornades tindran lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Les jornades tindran lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La segona edició de les Jornades Feministes de Rubí tindrà lloc els dies 2 i 3 de març a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, emmarcades en les propostes del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones. Enguany, les jornades s’articulen en forma de conversa entre dues dones sobre literatura i intel·ligència artificial.

Les jornades s’obriran dijous 2 de març (17.30 h) amb una reflexió sobre el paper de les dones a la literatura i de l’escriptura com a eina de transformació feminista a través d’una conversa entre la conductora del Club de Lectura Veus de Dones, Gracia Pérez Cortés, i l’escriptora Carme Martí Cantí, autora, entre d’altres, del llibre Un cel de plom sobre la vida de Neus Català i Pallejà. Martí Cantí, professora i filòloga, ha dedicat la major part de la seva obra a la recuperació de la memòria històrica de les dones. Recentment, ha publicat El Núvols, una història sobre la maternitat, la fragilitat humana i la lluita per la vida, que centrarà la conversa.

L’endemà, divendres 3 de març (17.30 h), parlaran sobre la convivència de les dones amb la intel·ligència artificial Karina Gibert i Oliveras, professora de la UPC i directora del centre de recerca Intelligent Data Science & Artificial Intelligence (IDEAI-UPC) i Blanca Moreno Triguero, sociòloga i directora de la Consultoria MiT.

Les inscripcions gratuïtes es vehiculen a través del correu igualtat@ajrubi.cat i s’ofereix servei de canguratge per a infants de 0 a 12 anys, que es pot sol·licitar en el moment de fer la inscripció.

Les jornades feministes de Rubí són un espai de coneixement al voltant del feminisme que vol consolidar la xarxa comunitària de dones de la ciutat, fer més visibles les veus i les pràctiques feministes i promoure el pensament crític.

Objectius de Desenvolupament sostenible