Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les inscripcions per als nous tallers i cursos de l’Espai Jove Torre Bassas s’obren el 9 de gener L’equipament juvenil, que estrena horari matinal, ofereix activitats formatives i lúdiques, així com espais de participació i assessorament sobre diversos temes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les inscripcions per als nous tallers i cursos de l’Espai Jove Torre Bassas s’obren el 9 de gener

L’equipament juvenil, que estrena horari matinal, ofereix activitats formatives i lúdiques, així com espais de participació i assessorament sobre diversos temes

El taller de curtmetratges torna a la Torre Bassas (foto: RubiJove).
El taller de curtmetratges torna a la Torre Bassas (foto: RubiJove)

L’Espai Jove Torre Bassas enceta aquest mes de gener una nova programació farcida d’activitats. Les propostes per a aquest hivern arriben acompanyades d’una ampliació de l’horari de l’equipament juvenil, que ara obrirà també als matins ─de dilluns a dijous de 12 a 14 h i de 17 a 21 h, i els divendres de 17 a 21 h─.

Les activitats formatives i els tallers tornen a ser un dels eixos de la programació de l’Espai Jove Torre Bassas. Pel que fa als cursos, s’impartirà un mòdul de 30 hores de llengua de signes, així com un curs de tres hores de manipulació d’aliments. Per al primer, les inscripcions es poden fer entre el 9 i el 20 de gener, mentre que les persones interessades en la formació sobre manipulació d’aliments s’hi podran apuntar entre el 20 de febrer i 3 de març.

A partir d’aquest dilluns i fins al 20 de gener, també es podran formalitzar les inscripcions per a l’ampli ventall de tallers programats. L’oferta inclou balls llatins, graffiti, guitarra, il·lustració i còmic, street dance, teatre, manualitats i DJ i producció musical, a més de propostes tan originals com un taller per aprendre a divertir-se mentre es fan els deures, un sobre curtmetratges i un altre en què s’ensenyarà a maquetar revistes fotogràfiques.

Setmana de la Mediació
Com és habitual, l’Espai Jove Torre Bassas també oferirà durant aquest trimestre activitats divulgatives i de sensibilització al voltant de diversos temes. Així, per exemple, l’equipament se sumarà a la commemoració de la Setmana de la Mediació amb dues propostes: un taller en que s’ensenyarà les noies d’entre 15 i 25 anys a respondre a determinades mostres de violència que es produeixen al carrer (18 de gener) i un taller i un berenar col·laboratiu obert als joves i als veïns i veïnes del barri (20 de gener).

Altres temes que s’abordaran seran la banca ètica, amb l’activitat Avui, tu ets l’inversor! a càrrec de Setem (10 de febrer); l’accés a l’habitatge, amb una xerrada en què s’explicaran alternatives al lloguer i la compra (14 de febrer); i la diversitat de gènere, que centrarà una conferència de l’activista transsexual Miquel Missé (8 de març). A més, es commemorarà el Dia internacional de la justícia social amb una activitat de Rubí Solidari sobre el TTIP (10 de març) i el Dia internacional de l’aigua amb una altra proposta divulgativa, en aquest cas a càrrec d’Enginyers sense Fronteres (22 de març).

Tampoc faltaran aquest trimestre les activitats artístiques, com ara les jam sessions i concerts de l’espai MusikGard o les exposicions que es podran veure al SiArt. El teatre també en serà protagonista amb la proposta Addictes al microteatre, una mostra de teatre de petit format que tindrà lloc l’1 d’abril.

L’Espai Jove Torre Bassas també acollirà el 24 de febrer una festa del Carnestoltes molt especial, Nois i noies i a la inversa, en què els joves es podran divertir disfressant-se del gènere contrari.

Serveis d’assessorament
En aquest nou any, la Torre Bassas també consolida els seus serveis habituals, com ara el Punt d’Informació Juvenil, el Punt Jove LGTBI o el servei d’assessorament sobre mobilitat internacional i immigració.

Els espais oberts són una altra de les apostes de l’equipament, amb la continuïtat dels grups de K pop i break dance.