Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les inscripcions per a les noves activitats de l’Ateneu s’obriran el proper 22 de gener L’equipament municipal torna a apostar per una programació diversa en què destaquen les activitats familiars i les propostes divulgatives https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les inscripcions per a les noves activitats de l’Ateneu s’obriran el proper 22 de gener

L’equipament municipal torna a apostar per una programació diversa en què destaquen les activitats familiars i les propostes divulgatives

Els infants són un dels col•lectius protagonistes dins la nova programació de l’Ateneu.
Els infants són un dels col•lectius protagonistes dins la nova programació de l’Ateneu

El proper dilluns 22 de gener, a les 10 h, s’obriran les inscripcions per als nous cursos, tallers i activitats familiars de l’Ateneu Municipal. La programació d’aquest trimestre destaca novament per la diversitat de propostes i de públics, que abasten des de la petita infància fins a la gent gran.

Els rubinencs i rubinenques podran gaudir de més d’una quarantena d’activitats que conjuguen la cultura, l’entreteniment i la divulgació. Una part important d’aquestes propostes s’adrecen a les famílies, com és el cas dels tallers Música per a petita infància ─recomanats per a nens i nenes de 0 a 5 anys─, el de robòtica familiar o els de manualitats, amb propostes tan atractives com una sessió dedicada als vitralls de Gaudí.

La música és un altre eix important de la programació de l’Ateneu Municipal. Aquest trimestre no hi faltarà el Cicle de Jazz de l’Associació Jazz Rubí, que en la seva cinquena edició comptarà amb les actuacions del Laia Porta Swing Fourtet (20 de gener) i el Viladomat Jazz Project (17 de febrer), a banda de l’habitual jam session a càrrec de l’entitat organitzadora (17 de març).

La música clàssica també té el seu espai a l’equipament municipal. Dins el cicle Sala Clàssica, el públic rubinenc podrà gaudir dels espectacles The voice of the viol (26 de gener), Clàssics catalans contemporanis (23 de febrer) i Terra Salada (23 de març). A més, l’Ateneu organitza el cicle Conta’m una òpera, que ofereix una mirada divulgativa sobre aquest gènere musical seguint el fil de la programació estable del Gran Teatre del Liceu. Així, els assistents podran fer una aproximació als llibrets de Roméo et Juliette (15 de febrer), Andrea Chénier (15 de març) i Demon (26 d’abril).

Un espai on aprendre
La formació té un pes específic dins l’oferta de l’Ateneu amb cursos i tallers de les temàtiques més diverses. A banda de les habituals propostes relacionades amb les noves tecnologies o el benestar personal, l’Ateneu aposta per les accions formatives Introducció a l’escriptura creativa, Cinema i literatura. Llibres de pel·lícula, Txikung i pintura Sumi-e i Iniciació a la programació amb Arduino.

En aquesta mateixa línia humanística, la nova programació també contempla tertúlies mensuals sobre història i patrimoni a càrrec del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí i l’extensa oferta d’activitats de l’Aula d’Extensió Universitària, que inclou un seminari de literatura dedicat a la Guerra Civil i a les figures de Maria Mercè Marçal, Maria Aurèlia Capmany i Montserrat Abelló; i visites culturals a diferents punts de Catalunya.

A més, l’Ateneu és la seu de l’Oficina d’Atenció i Suport a les Entitats (OASE), que ofereix una nova programació de formació per a entitats a partir del 23 de gener, així com d’altres iniciatives i serveis, com és el cas del programa Voluntariat per la Llengua, el Punt d’Orientació i Assessorament en l’Àmbit del Voluntariat, l’Espai de Suport i Ajuda Oncològica o l’espai Dimecres Manetes, entre d’altres.

Inscripcions
Les inscripcions per a les noves activitats es podran fer a partir del dilluns 22 de gener a les 10 h a través d’Internet al web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l’Ateneu. Aquestes es podran formalitzar fins que s’exhaureixin les places.

Requereixen inscripció prèvia els cursos i tallers, les propostes familiars Robòtica familiar i Música per a petita infància, el cicle Conta’m una òpera, les activitats de l’Aula d’Extensió Universitària (www.aularubi.cat) i la formació per a entitats de l’OASE.

Fitxers relacionats