Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles de Rubí reciclen més d’11.000 aparells electrònics L’escola Schola ha estat la guanyadora de la primera edició a Rubí de la Cursa Escolar Contra els Residus Electrònics https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les escoles de Rubí reciclen més d’11.000 aparells electrònics

L’escola Schola ha estat la guanyadora de la primera edició a Rubí de la Cursa Escolar Contra els Residus Electrònics

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha lliurat el premi (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha lliurat el premi (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

8 escoles de Rubí han participat a la Cursa Escolar Contra els Residus Electrònics, que s’ha celebrat per primera vegada a Rubí. La iniciativa planteja el repte de recollir el màxim de dispositius electrònics vells i trencats del seu entorn més proper durant quatre setmanes. En total, s'han aconseguit reciclar 11.188 articles elèctrics i electrònics.

En aquesta primera edició, han participat les escoles Regina Carmeli, Escola Montserrat, Col·legi Maristes Rubí, Escola del Bosc, Institut Escola Teresa Altet, Escola Torre de la Llebre, l'Escola Ramon Llull i Escola Schola. Aquesta última ha estat la guanyadora ja que és la que més aparells ha reciclat i ha acumulat amb 2595 punts. El premi  és una excursió al parc d’aventures Bosc Vertical de Mataró.

La competició estableix un sistema de puntuació que incentiva la recollida selectiva d'aparells elèctrics i electrònics com també la realització d'altres activitats. Les accions havien d’estar enfocades a la prevenció de residus, com mercats d'intercanvi, tallers de reparació o la creació de campanyes divulgatives per part del mateix alumnat per comunicar el projecte al seu entorn.

Les curses les organitza SETEM Catalunya i són possibles gràcies al suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. L’Ajuntament de Rubí ha facilitat la coordinació amb les escoles participants i el seguiment del projecte

Objectius de Desenvolupament sostenible