Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats que lluiten contra l'exclusió social donaran a conèixer la seva tasca a la 2a Jornada Solidària “Mou-te per Rubí” La Rambla del Ferrocarril acollirà durant tot aquest dissabte activitats lúdiques i divulgatives al voltant de la solidaritat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les entitats que lluiten contra l'exclusió social donaran a conèixer la seva tasca a la 2a Jornada Solidària “Mou-te per Rubí”

La Rambla del Ferrocarril acollirà durant tot aquest dissabte activitats lúdiques i divulgatives al voltant de la solidaritat

Representants de les entitats organitzadores.
Representants de les entitats organitzadores

La Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per Càritas, Frater-Nadal, Creu Roja i l’Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) sota la coordinació de l’Ajuntament, i el col·lectiu Comcau organitzen aquest dissabte 30 de maig la 2a Jornada Solidària Mou-te per Rubí. L’activitat, que tindrà lloc entre les 10 i les 23 h a la Rambla del Ferrocarril, té com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania la tasca que desenvolupen aquestes entitats a favor de la inclusió social, així com recollir aliments i productes d’higiene de primera necessitat.

A la presentació de la jornada, el president d’ASAV, Eduardo Asensio, ha dit que “la Taula d’entitats havia de tenir la seva veu pròpia a les activitats de Rubí” i donar a conèixer la seva tasca de suport a les persones amb risc d’exclusió. Tal com han recordat els col·lectius organitzadors, la crisi econòmica encara afecta un gruix important de la població, com ho exemplifica el fet que les dues entitats amb més usuaris, Frater-Nadal i Càritas, atenguin actualment prop de 7.000 persones. Amèlia De Juan, de Càritas, ho ha explicat d’aquesta manera: “La dificultat de les famílies s’ha fet més profunda [...]. A més, hi ha una nova realitat de persones que estan ocupades però que, malgrat això, estan en una situació de vulnerabilitat perquè els seus sous no són dignes”.

Durant la 2a Jornada Solidària Mou-te per Rubí, les entitats participants oferiran informació sobre la seva tasca però també activitats lúdiques per als visitants, especialment per als infants. Càritas commemorarà els 20 anys del seu projecte maternoinfantil amb tallers infantils de maquillatge i màscares; Frater-Nadal organitzarà dues activitats de bombolles de sabó i d’escacs gegants, que els mateixos nens podran construir a partir de cartró reciclat; Creu Roja presentarà el seu joc de taula Ciutat 10, amb el qual els infants es podran preguntar si viuen en una bona ciutat a nivell social; ASAV convidarà els infants a confeccionar màscares; i Comcau organitzarà diferents tallers de joguines reciclades.

Durant la jornada, també hi haurà activitats d’animació a càrrec d’altres col·lectius de la ciutat, com ara una batucada dels Tronats del Tabal o exhibicions esportives organitzades per Duet Sports. La cita també inclourà una xocolatada i un dinar solidari preparat per la Casa de Andalucía que tindrà el preu simbòlic d’1 €, així com diverses actuacions musicals. A més, està previst que a les 13 h s’hi faci lectura d’un manifest elaborat per la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social.

Recollida d’aliments i productes d’higiene        
Les entitats organitzadores de la 2a Jornada Solidària Mou-te per Rubí fan una crida a la ciutadania perquè aporti aliments i productes d’higiene de primera necessitat amb l’objectiu de fer-los arribar a la gent amb pocs recursos del municipi. Aquests es podran lliurar dissabte a la Rambla Ferrocarril però també durant tota aquesta setmana a Duet Sports, al Centre Excursionista de Rubí o als establiments Moments i La Balear Beauty House.