Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats opinen sobre els equipaments de la ciutat en el marc d’una jornada participativa L’Ajuntament està elaborant el Pla d’equipaments 2016-2019 amb la col·laboració d’associacions, ciutadania i plantilla municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les entitats opinen sobre els equipaments de la ciutat en el marc d’una jornada participativa

L’Ajuntament està elaborant el Pla d’equipaments 2016-2019 amb la col·laboració d’associacions, ciutadania i plantilla municipal

La jornada participativa del Pla d’equipaments adreçada a les entitats ha tingut lloc al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla (foto: Localpres).
La jornada participativa del Pla d’equipaments adreçada a les entitats ha tingut lloc al Centre Cívic del Pinar – La Cruïlla (foto: Localpres)

Una norantena de representants de diferents entitats de la ciutat han respost a la crida feta per l’Ajuntament de Rubí convidant-los a participar en la definició del Pla d’equipaments municipals 2016-2019. Amb la redacció d’aquest document, el consistori pretén conèixer, ordenar, planificar i definir els usos de la xarxa d’equipaments municipals de la ciutat.

Després de les primeres fases d’inventari i de diagnosi, ara s’ha iniciat la fase participativa, que s’adreça a diferents col·lectius: entitats, ciutadania a títol individual ─no associada─ i treballadors i treballadores municipals.

Des de l’Ajuntament érem conscients que necessitàvem parlar dels equipaments de la ciutat, era una assignatura pendent que volíem abordar”, ha explicat la primera tinenta d’alcalde, Maria Mas. La regidora de Serveis Territorials també ha comentat que “l’objectiu de la jornada participativa d’aquest dijous ha estat recollir totes les idees que poguessin aportar les entitats, principals usuàries de molts dels equipaments del municipi, per continuar elaborant aquest document, lligant necessitats i serveis amb la seva corresponent planificació”. Mas també ha agraït la participació de tots els assistents: “Han fet aportacions realment valuoses i no se n’ha descartat cap. El que s’ha fet, entre tots, ha estat prioritzar les propostes plantejades per cadascuna de les entitats”.  

Entre les idees formulades pels assistents, s’han marcat com a prioritàries la transformació del Casino en un local polivalent, la necessitat de disposar d’un hospital a la ciutat ─el reclamat Hospital Vicente Ferrer─, la creació d’espais compartits per a les entitats ─hotel d'entitats compartit─, l’ampliació del Centre d'Educació Especial de Ca n’Oriol, l’habilitació d’un servei d'urgències pediàtriques, la creació d’espais d'assaig (bucs) per a entitats, la posada en marxa d’una casa d'acollida per a dones maltractades, o la millora de l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda als equipaments públics i als equipaments privats d'ús públic, entre d’altres.

Totes aquestes aportacions es tindran en compte a l’hora de definir el Pla d’equipaments municipals 2016-2019, un document que recollirà les competències, les necessitats de prestació de serveis i les disponibilitats dels diferents equipaments, tant municipals com de lloguer, i proposarà les actuacions a realitzar per adequar, optimitzar i millorar les dotacions existents i, si cal, crear-ne de noves.

A banda de la sessió d’aquest dijous, tant les entitats com la ciutadania no organitzada poden fer les seves aportacions omplint un formulari que es pot trobar a la pàgina web municipal. També s’està duent a terme un procés participatiu entre els treballadors i treballadores del consistori per tal de detectar, des d’una visió tècnica, les mancances, disfuncions i necessitats existents al municipi pel que fa als equipaments i elaborar propostes d’actuació.

Un cop recollides les aportacions dels diferents col·lectius, s’organitzarà una sessió de retorn per presentar el document definitiu. 

Imatges relacionades

Durant la jornada, les entitats han pogut conèixer l'inventari d'equipaments de la ciutat i la diagnosi del pla (foto: Localpres)
Durant la jornada, les entitats han pogut conèixer l'inventari d'equipaments de la ciutat i la diagnosi del pla (foto: Localpres)
Una norantena de persones han participat en aquesta sessió (foto: Localpres)
Una norantena de persones han participat en aquesta sessió (foto: Localpres)