Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats locals s’informen sobre el Programa de Prescripció Social i Salut L’Ajuntament de Rubí, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa volen implementar aquest projecte a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les entitats locals s’informen sobre el Programa de Prescripció Social i Salut

L’Ajuntament de Rubí, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa volen implementar aquest projecte a la ciutat

Reunió informativa a la Biblioteca Municipal (foto: Ajuntament de Rubí).
Reunió informativa a la Biblioteca Municipal (foto: Ajuntament de Rubí)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha acollit aquesta setmana una reunió informativa per a entitats sobre el Programa de Prescripció Social i Salut, impulsat per l’Ajuntament de Rubí, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa. Aquesta iniciativa s’adreça a persones amb determinats problemes de salut que es poden veure millorats gràcies a la pràctica d’alguna activitat social.

La prescripció social ofereix alternatives no sanitàries a pacients majors de 16 anys amb aïllament social o risc de patir-lo i/o amb símptomes que van des de la malestars de la vida quotidiana fins a símptomes lleus o moderats de depressió o ansietat. En el marc d’aquest programa, professionals dels centres d’atenció primària i pacients identifiquen conjuntament activitats comunitàries que els poden ajudar a millorar la seva salut i benestar. La iniciativa es basa en l’evidència que la participació regular en aquest tipus de propostes ajuda els pacients a desenvolupar recursos socials i psicològics, els proporciona un reforç positiu i els permet mantenir un estil de vida actiu, saludable i resilient contra els trastorns mentals.

Per poder implementar el Programa de Prescripció Social i Salut és necessari disposar d’un inventari exhaustiu de les activitats que ofereixen les entitats locals al municipi. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha convocat aquesta setmana una reunió informativa adreçada al teixit associatiu on s’ha explicat el projecte i tots els beneficis que comporta. La trobada, presentada per la regidora de Salut Pública, Marta Oliva Martín, ha comptat amb la participació dels responsables del programa als centres d’atenció primària i a l’Agència de Salut Pública de Catalunya, així com de representants del CAP Sud de Sabadell i de l’Associació de Veïns de Campoamor d’aquesta mateixa població, que han exposat la seva experiència amb aquesta iniciativa.

Segons Oliva, “aquesta és una proposta que pot ser molt enriquidora per a la ciutat. Esperem que les entitats locals s’hi sumin perquè la seva implicació en la salut comunitària és molt important. Són un gran actiu del municipi”.