Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les comunitats de veïns i veïnes ja poden demanar subvencions per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial A Rubí, les demandes es poden formalitzar a través de l’Oficina Local Habitatge en els horaris d'atenció al públic, de dilluns a divendres de 9 a 14 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les comunitats de veïns i veïnes ja poden demanar subvencions per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial

A Rubí, les demandes es poden formalitzar a través de l’Oficina Local Habitatge en els horaris d'atenció al públic, de dilluns a divendres de 9 a 14 h

El termini s’allarga fins al 20  de setembre (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El termini s’allarga fins al 20 de setembre (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La Generalitat de Catalunya, a través de Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC),  ha obert el termini per sol·licitar ajudes per a la rehabilitació d’edificis per a ús residencial. A Rubí, les demandes es poden formalitzar a través de l’Oficina Local Habitatge, al carrer General Prim, 33-35, 4a planta; en els horaris d'atenció al públic, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. Es tracta d’ajudes destinades a rehabilitar els elements comuns dels edificis de tipologia residencial, amb la finalitat de fomentar la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat, la conservació, i la millora de la seguretat d’utilització i de l’accessibilitat. El termini està obert fins al pròxim 20 de setembre.

Poden sol·licitar una subvenció les comunitats de veïns i veïnes amb edificis que compleixin els següents requisits:

  • Edificis construïts abans de 1996, per a accions de conservació dels fonaments, l'estructura i les instal·lacions.
  • En el cas del manteniment de l'envolupant, com façanes, patis o terrats, així com actuacions de millora d'eficiència i energètica, els edificis sol·licitants han de ser anteriors a l'any 2007.
  • Les sol·licituds en matèria de seguretat i accessibilitat no requereixen antiguitat.
  • El 50% dels habitatges de l'edifici sol·licitant han d'estar destinats a habitatge habitual
  • Els edificis sol·licitants han de disposar obligatòriament de l'informe d'avaluació de l'edifici.

La sol·licitud es pot presentar en línia i també presencialment a qualsevol Oficina Local d'Habitatge o a les diferents seus de l'AHC. El formulari per a la sol·licitud presencial i l’enllaç al tràmit en línia es poden trobar al web municipal.