Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les AMPA de dotze escoles públiques de la ciutat oferiran casals d’estiu al juliol Les famílies interessades en aquesta oferta lúdica podran realitzar les inscripcions de l’1 al 5 de juny https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Les AMPA de dotze escoles públiques de la ciutat oferiran casals d’estiu al juliol

Les famílies interessades en aquesta oferta lúdica podran realitzar les inscripcions de l’1 al 5 de juny

Festa de cloenda d'una edició anterior dels casals d'estiu.
Festa de cloenda d'una edició anterior dels casals d'estiu

Les famílies de Rubí tornaran a disposar durant el mes de juliol d’una àmplia oferta de casals d’estiu organitzats per les Associacions de Mares i Pares (AMPA) de les escoles públiques de la ciutat i els centres d'esplai amb el suport de l’Ajuntament. Les activitats previstes s’adrecen a infants de 3 a 12 anys ─nascuts entre el 2003 i el 2011─ i es realitzaran del 30 de juny al 31 de juliol.

Els casals d’estiu es faran en una onzena de centres educatius, entre els quals es compta per primer cop el Centre d’Educació Especial Ca n’Oriol. L’organització va a càrrec de l’AMPA de cada escola, a excepció del casal de la Schola, que és el resultat de la feina conjunta de l’associació d’aquest centre, l’AMPA de l’Escola Pau Casals i el Centre d’Esplai L’Eixam.

Les activitats es duran a terme de dilluns a divendres de 9 a 14 h, tot i que en alguns casos també estan previstos serveis opcionals de bon dia, de menjador i de tarda en funció de la demanda.

El preu dels casals és de 40 € per setmana, sense comptar aquests serveis opcionals. El cost s’incrementa fins als 50 € per als infants que es matriculin fora de termini o que ampliïn setmanes una vegada començada l’activitat. L’Ajuntament subvenciona 10 € per infant i setmana i fa descomptes per als nens i nenes de famílies nombroses i famílies monoparentals (15%) i per a les famílies que inscriuen més d’un germà al casal (15% per al segon germà). Aquestes reduccions de preu, però, no s’apliquen a les matrícules fora de termini.

Les inscripcions per als casals s’hauran de dur a terme de l’1 al 5 de juny directament a l’escola triada. En el moment de la matrícula caldrà presentar tota la documentació necessària i realitzar-ne el pagament.

La informació detallada sobre l’oferta completa de casals d’estiu es pot trobar a l’apartat d’Educació del web municipal.

Campus poliesportius
Aquests dies també es poden formalitzar les inscripcions per als campus poliesportius d’estiu que organitza l’Esportiu Rubí Futbol Sala amb el suport de l’Ajuntament. Les activitats s’adrecen a infants i joves de 6 a 16 anys ─nascuts entre el 1999 i el 2009─ i tindran lloc als pavellons municipals de Can Rosés i de La Llana en dos torns: de l’1 al 17 de juliol i del 20 al 31 de juliol, amb un horari de dilluns a divendres de 10 a 14 h i un servei de bon dia de 8.30 a 10 h.

Els campus, amb una capacitat màxima de 80 places per torn a cadascuna de les instal·lacions, inclouen la pràctica d’esports convencionals, activitats amb material alternatiu i de psicomotricitat, jocs tradicionals, activitats a la piscina i jocs d’aigua, i altres propostes, com ara excursions o gimcanes.

El preu per a tot el mes de juliol és de 210 €. Si es fa la inscripció només per al primer torn, el cost és de 120 € i, si s’opta pel segon, de 100 €. Les setmanes addicionals tenen un preu de 50 € i el servei de bon dia val 50 € per a tot el mes, 30 € per al primer torn, 23 € per al segon i 3 € si es fa servir en dies puntuals. Pel que fa al servei de menjador, el cost és de 60 € per a tot el mes, de 35 € per al primer torn, de 27 € per al segon i de 3,50 € per dia. Es contemplen descomptes del 10% en el preu de la matrícula a partir del segon germà.

Les inscripcions per als campus poliesportius s’han de fer a l’Oficina d’Esport per a Tothom, al c. Joaquim Blume, s/n, de dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 16 a 18.30 h, i divendres de 9 a 14 h.

Altres activitats d’estiu
Les entitats de lleure també organitzen diferents propostes per aquest estiu. El Centre d’Esplai L’Eixam i l’Agrupament Escolta Guspira han programat campaments per als mesos de juliol, mentre que l’Esplai Riu Roig ha preparat una sortida de cap de setmana per al juny. Tota la informació sobre aquestes activitats es pot consultar a l’apartat d’Educació del web de l’Ajuntament.