Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Agents pel Civisme han realitzat més de 6.000 accions a finals d’any El servei municipal ha dut a terme 6.019 accions entre setembre i desembre del 2020, la gran majoria relacionades amb la pandèmia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les Agents pel Civisme han realitzat més de 6.000 accions a finals d’any

El servei municipal ha dut a terme 6.019 accions entre setembre i desembre del 2020, la gran majoria relacionades amb la pandèmia

La carpa de les agents (Foto: Ajuntament/ Localpres).
La carpa de les agents (Foto: Ajuntament/ Localpres)

Les Agents pel Civisme han realitzat 6.019 actuacions entre els mesos de setembre i desembre del 2020. Les membres d’aquest servei es dediquen a la conscienciació i informació al voltant de diferents qüestions relacionades amb la cura de l’espai públic i el bon veïnatge, sobretot.

Durant l’any passat, han assumit també tasques relacionades amb la lluita contra la Covid-19 que és on han destinat la majoria d’accions. 3.685 actuacions de les agents s’han dirigit a feines relacionades amb la Covid-19, és a dir, més de la meitat de la seva activitat.

L’altra qüestió que més ha requerit l’atenció del servei és el Medi Ambient. Aquest apartat ha requerit 1.055 accions del servei, repartides en la promoció del reciclatge, fer front a abocaments incontrolats de deixalles i als inconvenients que provoquen la presència de senglars.

Per nombre d’accions, la mobilitat ha estat el tercer sector que ha necessitat de la feina d’aquest servei. 

En paral·lel, durant els darrers mesos de l’any, les agents pel civisme també han pres part en altres activitats.

Han posat en marxa una carpa informativa itinerant que des d’octubre ha recorregut diferents punts de la ciutat.

Les agents han donat suport, juntament amb Creu Roja, als cribratges per detectar casos de Covid-19 que s’han realitzat al municipi.

També s’ha fet difusió de la tasca de les agents a través del programa Rubí al Dia de Ràdio Rubí (99.7).

D’altra banda, des del Servei de Relacions Ciutadanes i Proximitat, s’ofereix recentment un taller formatiu sobre civisme per al cicle mitjà d’Educació Primària disponible per a totes les escoles de Rubí, anomenat Civisme: el joc en què tothom guanya!