Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les activitats familiars protagonitzen la programació d’estiu de l’Ateneu Municipal Les inscripcions per als cursos, tallers i activitats familiars es podran formalitzar a partir del dilluns 17 de juny a les 10 h a través d’Internet i presencialment a l’edifici del carrer Xile https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les activitats familiars protagonitzen la programació d’estiu de l’Ateneu Municipal

Les inscripcions per als cursos, tallers i activitats familiars es podran formalitzar a partir del dilluns 17 de juny a les 10 h a través d’Internet i presencialment a l’edifici del carrer Xile

L’Ateneu Municipal és al carrer Xile (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’Ateneu Municipal és al carrer Xile (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ateneu Municipal ha preparat una nova programació per a aquest mes de juliol marcada per les activitats i els tallers familiars. La majoria de les propostes de l’equipament municipal giren al voltant de tres eixos: l’art i la creativitat, la ciència i la tecnologia i els espectacles familiars.

A través de l’experimentació i el joc, els tallers i activitats de l’Ateneu generen espais artístics per potenciar la creativitat, l’expressió, la sensibilitat estètica, visual, artística i les relacions interpersonals. Així, la programació inclou un taller de poemes visuals, una sessió per crear joguines òptiques i un taller que experimenta amb el collage i el fotomuntatge. Per a públic familiar amb infants de 6 a 11 anys.

Totes les propostes de caràcter científic s’han ideat per desenvolupar el pensament lògic i crític i promoure l’aprenentatge significatiu: els nens i nenes podran crear un autòmat capaç de dibuixar, experimentaran amb un ‘moc en moviment’ i fabricaran catapultes. Les tres sessions científiques requereixen inscripció prèvia i ofereixen places limitades.

Un any més, els espectacles familiars aprofitaran el bon temps per fer servir el pati de l’Ateneu com a escenari. S’hi podran veure tres muntatges per a tots els públics: Embolicant la troca (Cia. Sim Salabim), Fabulós (Cia. Stigman) i Sol i fa plou (Cia. Sabanni). Tots els espectacles estan adreçats a nens i nenes majors de 3 anys i compten amb la col·laboració de La Xarxa.

A més de les activitats per a nens i nenes, l’equipament municipal  també ha programat, entre d’altres, un espectacle de dansa basat en La casa de Bernarda Alba de Federico García Lorca, sota la direcció d’Antonio Castillo de l’escola de ball 8 Temps que es podrà veure els dies 14 i 25 de juny i el 9 de juliol.

Any Brossa
La programació d’aquest juliol també se sumarà a la commemoració del centenari del naixement del poeta Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) amb tres propostes culturals. A de Brossa (2 de juliol) és un espectacle de la Cia. Assumpta Mercader que presenta el poeta als infants amb la voluntat d’encomanar el plaer de jugar i divertir-se amb les lletres, les paraules i els objectes. Brossa. Poemes de revolta (4 de juliol) és un recital poètic que portarà a l’Ateneu a Mònica Van Campen, Oriol Tramvia, Gemma Deusedas i Lluís A. Baulenas. Baulenas serà també qui ofereixi la conferència Brossa Nuclear (8 de juliol) que tancarà la celebració a Rubí de l’Any Brossa.

Les inscripcions per als cursos, tallers i activitats familiars es podran formalitzar a partir del dilluns 17 de juny a les 10 h a través d’Internet i presencialment a l’Ateneu. Per al tràmit en línia, cal adreçar-se al portal cursos.ajuntamentrubi.cat, on les persones interessades es podran donar d’alta i accedir a la informació de les activitats que requereixen inscripció prèvia.