Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa i el conseller d'Empresa i Ocupació visiten la planta rubinenca d'Abelló Linde Carme García i Felip Puig destaquen el pes industrial de Rubí i la capacitat de les seves empreses per fer front a la crisi https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/lalcaldessa-i-el-conseller-dempresa-i-ocupacio-visiten-la-planta-rubinenca-dabello-linde/@@images/image/preview

L'alcaldessa i el conseller d'Empresa i Ocupació visiten la planta rubinenca d'Abelló Linde

Carme García i Felip Puig destaquen el pes industrial de Rubí i la capacitat de les seves empreses per fer front a la crisi

Un moment de la visita a Abelló Linde (foto: Localpres).
Un moment de la visita a Abelló Linde (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Carme García, el regidor de l’Àrea de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica i Govern, Jaume Buscallà, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el director general d’Indústria, Antoni Maria Grau, han visitat aquest divendres les instal·lacions d’Abelló Linde a Rubí. L’empresa, dedicada a la fabricació i distribució de gasos de l’aire per a la seva aplicació en els àmbits industrial, alimentari i medicinal, compta amb una desena de centres de producció i envasat a tot Espanya. El de Rubí, situat al polígon de Can Pi de Vilaroch, dóna feina a 59 treballadors directes i 8 d’indirectes.

Durant la visita, l’alcaldessa ha reivindicat el perfil industrial de la ciutat: “Rubí és indústria, sempre hem apostat per això, fins i tot en els bons moments”. Una línia que es mantindrà, segons ha dit, en el futur més immediat: “Continuarem donant suport a les empreses des de l’Ajuntament amb un altre Pla de mesures anticrisi aquest 2015 [...] Hem de posar eines perquè les empreses puguin créixer”. Per a l’alcaldessa, Abelló Linde és una bona mostra que “les empreses estan aguantant” malgrat la crisi.

El conseller Felip Puig també ha destacat els símptomes de recuperació econòmica que presenten empreses com Abelló Linde: “Comencem a constatar que la recuperació de l’economia s’està consolidant [...] i que l’esforç que estan fent les nostres indústries és molt important”. En aquest sentit, Puig s’ha confessat “orgullós” que els centres de producció d’Abelló Linde a Espanya, i especialment el de Rubí, estiguin entre els millors del grup Linde.

El conseller ha aprofitat la visita a la planta rubinenca per denunciar el greuge que suposa per a les empreses espanyoles el cost de l’energia, que se situa per sobre de la mitjana a Europa. L’alcaldessa ha recollit les paraules del conseller i ha recordat que l’Ajuntament treballa precisament per mitigar aquesta situació a través del projecte Rubí Brilla, orientat a l’eficiència energètica i la seva repercussió directa en la competitivitat de les empreses.

Empresa centenària
Abelló Linde és una empresa centenària –fundada el 1907– que compta actualment amb deu centres de producció i envasat a tot Espanya. Aquests donen servei a més de 33.000 clients i facturen anualment 170 milions d’euros. L’empresa disposa d’una plantilla de 570 persones a tot l’Estat, entre Abelló Linde, Linde Medicinal i Linde Mecánica.

Abelló Linde és la filial espanyola de The Linde Group, grup internacional líder de mercat a nivell mundial en gasos i enginyeria amb uns 62.000 treballadors, present en més de 100 països, amb una facturació anual aproximada de 15.280 euros.

Imatges relacionades

L'alcaldessa i el conseller han conegut bona part de les instal·lacions d'Abelló Linde (foto: Localpres)
L'alcaldessa i el conseller han conegut bona part de les instal·lacions d'Abelló Linde (foto: Localpres)