Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa de Rubí recull el Segell Infoparticipa per la qualitat i la transparència del web municipal El consistori ha rebut aquest guardó, atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona, en assolir el 100% dels indicadors de transparència https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'alcaldessa de Rubí recull el Segell Infoparticipa per la qualitat i la transparència del web municipal

El consistori ha rebut aquest guardó, atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona, en assolir el 100% dels indicadors de transparència

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, en el moment de recollir el guardó al Born Centre Cultural de Barcelona (foto: Localpres).
L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, en el moment de recollir el guardó al Born Centre Cultural de Barcelona (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha rebut aquest dimecres el Segell Infoparticipa que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquests guardons, que s’han lliurat en un acte celebrat a Barcelona, distingeixen la transparència dels webs d'ajuntaments i consells comarcals.

L’objectiu del projecte Infoparticipa, que es va posar en marxa l'any 2012, és avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millorin la seva transparència i qualitat. Per això es plasmen els resultats en un mapa georeferenciat: el Mapa de les bones pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya. Concretament, el Mapa Infoparticipa avalua els webs dels 947 ajuntaments de Catalunya i, des de fa dos anys, també analitza diversos webs municipals de la resta de l'Estat espanyol.

En aquesta 3a edició del projecte, el consistori rubinenc ha obtingut per primera vegada el 100% dels indicadors de transparència establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural i, per tant, ha estat distingit amb el Segell Infoparticipa ─en les edicions anteriors, l'Ajuntament havia aconseguit una puntuació del 73%  l'any 2013 i del 78% el 2014─.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha estat l’encarregada de recollir el premi aquest dimecres, en el marc d’una jornada sobre transparència que s’ha celebrat al Born Centre Cultural de Barcelona. “Estem molt orgullosos d’haver rebut el Segell Infoparticipa, que reconeix la feina que estem fent per millorar la qualitat i la transparència de la nostra pàgina web municipal”, ha explicat Martínez. L’alcaldessa també ha destacat la importància de ser “un dels 25 ajuntaments que han obtingut el 100% dels indicadors en aquesta tercera edició, fet que ens encoratja a seguir treballant en aquesta línia. El nostre objectiu és continuar millorant la informació que ofereix el web municipal, ja que la transparència és un dels nostres eixos de treball principals”.  

L’anàlisi de la informació que apareix als diferents webs avaluats es basa en 52 indicadors organitzats al voltant de quatre preguntes bàsiques a les quals la ciutadania té dret a tenir resposta: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió d’aquests recursos i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.