Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament promou una alimentació saludable coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Aprofitant que el 2021 és l'Any Internacional de les Fruites i Verdures, el Servei de Salut Pública repartirà fruita fresca entre la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament promou una alimentació saludable coincidint amb el Dia Mundial de la Salut

Aprofitant que el 2021 és l'Any Internacional de les Fruites i Verdures, el Servei de Salut Pública repartirà fruita fresca entre la ciutadania

El 2021 és l'Any Internacional de les Fruites i Verdures.
El 2021 és l'Any Internacional de les Fruites i Verdures

El proper 7 d'abril, es commemorarà el Dia Mundial de la Salut. Amb motiu d'aquesta efemèride, el Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Rubí promourà entre la població la importància d'una alimentació saludable, i en concret d'un major consum de fruites i verdures, a l'hora de millorar la nostra salut.

La proposta aprofita la coincidència amb l'Any Internacional de les Fruites i Verdures, declarat per l'Assemblea de les Nacions Unides amb l'objectiu de conscienciar sobre els beneficis per a la salut que té el consum de fruites i verdures; promoure dietes i estils de vida saludables, equilibrats i diversificats; i reduir la pèrdua i el malbaratament de fruites i verdures en els sistemes alimentaris, entre d'altres.

El dimecres 7 d'abril, entre les 10.30 i les 13.30 h aproximadament, personal del Servei de Salut Pública s'instal·larà a la plaça de Pere Aguilera per oferir una peça de fruita a les persones que s'hi acostin i informar-los del vincle que existeix entre la nutrició i la salut. En concret, es repartiran fins a 30 quilos de mandarines gràcies a la col·laboració de l'Associació d'Adjudicataris del Mercat Municipal.

A més, durant tota aquella setmana, el perfil d'Instagram de l'Ajuntament publicarà, a mode de joc, petits qüestionaris del tipus vertader o fals amb la intenció de donar a conèixer informació útil sobre el consum de fruites i verdures, i també de desmuntar algunes falses creences al respecte.

La commemoració del Dia Mundial de la Salut també serà visible gràcies a la instal·lació de dues pancartes a dos punts diferents de l'illa de vianants.

Tal com ha remarcat la regidora de Salut Pública, Marta Oliva Martín, "aquestes accions responen de manera directa a un dels objectius que ens hem marcat dins el procés d'elaboració del nou Pla local de salut, com és la promoció d'hàbits saludables entre la ciutadania. Hi ha moltes maneres d'incidir en la salut de les persones i l'alimentació n'és una de principal".

Dins l'Any Internacional de les Fruites i Verdures, l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat a disposició de la ciutadania un espai web que inclou notícies, consells, receptes i material divulgatiu divers en relació a aquests productes. La pàgina allotja també una secció on s'aclareixen alguns mites sobre les fruites i hortalisses des del punt de vista nutricional, gastronòmic i de seguretat alimentària, entre d'altres.