Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament programa activitats de prevenció d'addiccions a les escoles de la ciutat Els alumnes aprendran eines per combatre la dependència al tabac, l’alcohol, les drogues i les noves tecnologies https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament programa activitats de prevenció d'addiccions a les escoles de la ciutat

Els alumnes aprendran eines per combatre la dependència al tabac, l’alcohol, les drogues i les noves tecnologies

"T'ho empasses tot?" consciencia sobre l'alcoholisme.
"T'ho empasses tot?" consciencia sobre l'alcoholisme

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí ha programat un any més tot un seguit d’activitats orientades a prevenir entre els escolars diferents addiccions. Es tracta de tallers, obres de teatre i exposicions que abordaran de manera específica la dependència al tabac, l’alcohol, les drogues i les noves tecnologies.

Amb l’objectiu de retardar l’inici del consum de tabac, s’han organitzat tallers teatralitzats adreçats als alumnes de 6è de primària i de 1r d’ESO. Aquesta proposta, que està oberta a totes les escoles, compta enguany amb la participació d’alumnes de 6è de primària de Ca n’Alzamora, i de 1r d’ESO dels centres Balmes i Torrent dels Alous. Les sessions a Ca n’Alzamora han tingut lloc aquest dijous 23 d’octubre, mentre que les programades a Balmes i Torrent dels Alous es faran els dies 17 de novembre i 17 de desembre.

El taller T’ho empasses tot? s’impartirà els dies 20 i 21 de novembre a alumnes de 3r d’ESO de l’institut Torrent dels Alous, amb l’objectiu de fer-los pensar sobre l’alcohol des de la perspectiva dels adolescents no bevedors, tractant conceptes com la relació entre alcohol i festa, la pressió social o la convivència amb la gent que beu, entre d’altres. Aquesta activitat vol estimular la reflexió crítica i reforçar la posició dels joves que no beuen.

Al desembre, els instituts Torrent dels Alous i Duc de Montblanc acolliran durant una setmana l’exposició Sota pressió, cedida per l’empresa Promoció i Desenvolupament Social (PDS). La mostra consta de 12 plafons en què es proposen situacions de pressió de grup, amb la voluntat de facilitar el treball preventiu i educatiu en relació al consum de drogues. Sota pressió s’adreça especialment als alumnes de 2n d’ESO, que hi faran visites guiades entre el 9 i el 15 de desembre.

Aquest any, a més, s’estrena l’activitat Estàs pantallat?, consistent en una obra de teatre de petit format que escenifica diferents situacions relacionades amb els jocs electrònics, les xarxes socials, el mòbil i la televisió. L’objectiu d’aquesta proposta és prevenir els problemes de salut derivats de les pantalles i racionalitzar l’ús de les noves tecnologies. L’obra es representarà per als alumnes de 1r d’ESO dels instituts Duc de Montblanc i L’Estatut.

Totes aquestes activitats de prevenció d’addiccions entre els joves compten amb la col·laboració del Servei d’Educació de l’Ajuntament i de la Diputació de Barcelona.