Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament ofereix als centres educatius prop d'una quinzena d'activitats de promoció de la salut Els tallers i exposicions, recollits a la "Guia d'activitats i serveis educatius", aborden temàtiques com els trastorns alimentaris, l'addicció a les pantalles o la sexualitat, entre d'altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament ofereix als centres educatius prop d'una quinzena d'activitats de promoció de la salut

Els tallers i exposicions, recollits a la "Guia d'activitats i serveis educatius", aborden temàtiques com els trastorns alimentaris, l'addicció a les pantalles o la sexualitat, entre d'altres

Una de les activitats proposades tracta la sexualitat en l'adolescència a través de la sèrie documental "Sexis".
Una de les activitats proposades tracta la sexualitat en l'adolescència a través de la sèrie documental "Sexis"

El Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Rubí ofereix aquest curs prop d'una quinzena de tallers i exposicions a les escoles i instituts de la ciutat. Els centres poden sol·licitar les activitats, en funció dels seus interessos, a través de plataforma web de la Guia d'activitats i serveis educatius.

L'oferta d'enguany inclou majoritàriament tallers presencials però també un parell de virtuals organitzats amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Les temàtiques són molt diverses i s'adapten a cadascuna de les etapes educatives. Per a l'alumnat de primària, s'ofereix la visita a l'exposició Cuida't les dents i activitats de prevenció de l'ús abusiu de pantalles i xarxes socials, de prevenció dels trastorns de l'alimentació i de primers auxilis. Els nois i noies del primer cicle d'educació secundària tenen al seu abast tallers de prevenció del consum de tabac i alcohol, d'educació emocional orientats a conseguir una bona autoestima, i de prevenció dels trastorns alimentaris. Finalment, l'alumnat del segon cicle d'educació secundària pot beneficiar-se d'una exposició virtual sobre l'alcohol, de diversos tallers d'educació sexual –un basat en la sèrie documental Sexis, un altre d'educació sexual i afectiva, i un tercer d'habilitats en l'ús del preservatiu–, així com d'activitats de prevenció de l'ús abusiu de pantalles i xarxes socials, de primers auxilis i de prevenció de drogodependències en el context de la festa.

Com ha explicat la regidora de Salut Pública, Marta Oliva Martín, "fa anys que una de les línies d'actuació del servei és la prevenció i la promoció de la salut entre infants i joves. Intentem que l'oferta s'adapti a les necessitats de cada moment i que resulti útil a professorat, alumnat i famílies. Animo els centres educatius a aprofitar-la al màxim".

L'any passat, el Servei de Salut Pública va oferir una dotzena de tallers diferents als centres educatius. Se'n van acabar fent una vuitantena a 14 escoles i instituts, arribant així a més de 1.700 alumnes.