Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament farà arribar "cartes amb cor" a les residències de gent gran El Consistori fa una crida perquè els infants i joves de la ciutat dediquin dibuixos, cartes i missatges d'ànim als avis i àvies de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament farà arribar "cartes amb cor" a les residències de gent gran

El Consistori fa una crida perquè els infants i joves de la ciutat dediquin dibuixos, cartes i missatges d'ànim als avis i àvies de la ciutat

Els dibuixos i cartes s'han de fer arribar a l'adreça color@ajrubi.cat.
Els dibuixos i cartes s'han de fer arribar a l'adreça color@ajrubi.cat

L'Ajuntament de Rubí proposa als infants i joves de la ciutat que aprofitin aquests dies de confinament per elaborar dibuixos, cartes i altres materials que ajudin a donar ànims a la gent gran que viu a les residències. La iniciativa, que s'ha batejat amb el nom de Cartes amb cor, vol aconseguir que l'actual situació de tensió i angoixa originada pel coronavirus sigui més suportable per a les persones grans, un dels col·lectius que més l'estan patint.

La proposta està oberta a tots els infants i joves del municipi, i comptarà també amb la implicació dels centres educatius. Les cartes i altres treballs s'hauran d'enviar en format digital a l'adreça de correu . En cas que sigui necessari, l'Ajuntament s'encarregarà d'imprimir-los i els distribuirà entre tots els centres que participen en aquesta iniciativa: Amanecer, Sant Jaume, Els Avets, Primer de Maig, El cel de Rubí i Conxita Valls.

L'objectiu és animar les persones residents en aquests equipaments però també incentivar-les perquè elles mateixes puguin fer les seves pròpies cartes i dibuixos, entre d'altres. "La gent gran és un dels col·lectius més vulnerables en aquesta crisi i aquells que viuen a les residències pateixen el que podríem definir com un doble confinament, perquè malauradament no estan a la seva pròpia llar amb la seva família. Traslladar-los els ànims i l'escalf dels infants i joves creiem que els pot ajudar molt", ha manifestat l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Un cop finalitzi el confinament i la situació s'hagi normalitzat del tot, es valorarà la possibilitat d'organitzar trobades entre les persones grans i els infants i joves participants per tal que es puguin conèixer. D'aquesta manera, els avis i àvies també podran rebre en mà els dibuixos i altres materials originals.

Cartes amb cor és una proposta solidària que recull la filosofia d'altres iniciatives d'intercanvi intergeneracional que ja es promouen des de l'Ajuntament.