Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament facilita la inserció laboral de les persones perceptores de la renda mínima garantida de ciutadania Tres persones han aconseguit trobar feina i altres dues han fet pràctiques en empresa gràcies a la seva participació en el Programa MAIS https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament facilita la inserció laboral de les persones perceptores de la renda mínima garantida de ciutadania

Tres persones han aconseguit trobar feina i altres dues han fet pràctiques en empresa gràcies a la seva participació en el Programa MAIS

Les persones participants al Programa MAIS són derivades des dels Serveis Socials municipals.
Les persones participants al Programa MAIS són derivades des dels Serveis Socials municipals

L'Ajuntament de Rubí impulsa des del 2020 el Programa MAIS (Mesures activitats d'inserció per a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania) amb l'objectiu d'incrementar l'ocupabilitat d'aquest sector vulnerable de la població. La iniciativa, que gestiona la Fundación Grupo Hada, està subvencionada pel Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i és objecte de cofinançament per part del Fons Social Europeu.

L'objectiu del Programa MAIS és oferir a les persones perceptores de la renda mínima garantida de ciutadania un seguit de recursos que les posicionin millor en el seu procés de recerca de feina i, d'aquesta manera, ajudar-les a sortir d'una situació de risc d'exclusió social. Entre les accions que contempla el programa, hi ha una diagnosi per conèixer les motivacions, els interessos i la disponibilitat de les persones participants; l'acompanyament en el disseny d'un projecte professional que fomenti la millora de les seves competències davant les exigències del mercat laboral; i l'elaboració d'un pla individual d'inserció.

Rubí finalitzarà aquest mes la segona edició del Programa MAIS. La primera, que es va dur a terme entre l'1 de maig de 2020 i el 30 d'abril de 2021, va comptar amb la participació de 38 persones, 19 homes i 19 dones d'edats diverses: tres entre els 25 i els 34 anys, onze entre els 35 i els 44, vuit entre els 45 i els 54, i 16 de més de 55 anys. De totes aquestes persones, tres van aconseguir trobar feina a través del programa i dues més van poder accedir a pràctiques en empresa. I és que a banda de la inserció immediata, el MAIS també promou les pràctiques laborals com una acció de capacitació professional que incrementa les possibilitats de trobar feina dels i de les participants. En tots el casos s'ofereix una atenció personalitzada, ajustada a les necessitats de cada persona, per garantir-ne un bon aprofitament.

Les persones participants al Programa MAIS són derivades des dels Serveis Socials municipals i es corresponen amb perfils amb especials dificultats d'inserció sociolaboral. "Aquest programa permet treballar de manera intensiva per donar-los una oportunitat de reinserir-se al mercat laboral i trencar aquesta barrera que els impedeix canviar la seva situació de vulnerabilitat", ha expressat la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer Polo.

Objectius de Desenvolupament sostenible