Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament facilita la creació de noves activitats amb la posada en marxa d'un Punt d'Atenció a l'Emprenedor Amb aquest nou servei, l’OSE tanca el cercle de l’emprenedoria i la creació d’empreses https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament facilita la creació de noves activitats amb la posada en marxa d'un Punt d'Atenció a l'Emprenedor

Amb aquest nou servei, l’OSE tanca el cercle de l’emprenedoria i la creació d’empreses

El servei s'ofereix a Can Serra (foto: Localpres).
El servei s'ofereix a Can Serra (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha ampliat els serveis i recursos que ofereix a les persones emprenedores i les empreses a l’esdevenir un nou Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) acreditat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. L’objectiu dels punts PAE és facilitar i simplificar els tràmits de constitució de noves activitats, afavorint que totes les gestions necessàries es puguin enllestir de manera telemàtica en un termini de només 48 hores des de l’obertura de l’expedient, enfront dels 40 dies habituals.

Ara fa un any, la Diputació de Barcelona i el govern espanyol van signar un conveni de col·laboració perquè els ens locals de la demarcació, a través dels seus Centres Locals de Serveis a les Empreses (CLSE), poguessin esdevenir nous PAE. En funció de la representativitat territorial i el nivell de prestació de serveis a persones emprenedores i empreses, es van seleccionar i format 21 Centres Locals de Serveis a les Empreses, entre aquests l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de Rubí. A l’abril, l’Ajuntament es va adherir al conveni pel qual el Centro de Información y Red de Creación de Empresas (CIRCE) del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme l’habilita per utilitzar el seu sistema de tramitacions telemàtiques, que permet formalitzar altes de treballadors autònoms i societats limitades.

Els ciutadans i/o empreses que vulguin utilitzar aquest servei només s’han de dirigir a la Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER) per concertar una cita amb un tècnic de l’OSE i obtenir un llistat de tota la documentació necessària per procedir a l’alta de l’activitat. En la posterior sessió presencial, es valora conjuntament amb l’usuari l’adequació del tràmit que vol fer, tenint en compte la seva situació i entorn empresarial. Un cop el tècnic pot garantir que l’usuari o usuària coneix les implicacions del procés, s’emplena el DUE (Document Únic Empresarial), que es tramet de manera telemàtica a cadascuna de les administracions reguladores.

Aquest funcionament possibilita que, un cop reunida tota la documentació, l’alta d’una nova societat s’allargui només 48 hores, arribant a gestionar d’un sol cop fins a 22 tràmits. Gràcies al punt PAE, l’emprenedor també s’estalvia interlocutors, ja que és el propi personal de l’OSE que l’ha atès en un primer moment, assessorant-lo en la maduració de la seva idea de negoci, qui pot tramitar l’alta de l’activitat. Tot plegat, a més, de forma absolutament gratuïta.

Per a l’alcaldessa, Carme García, la conversió de l’Ajuntament de Rubí en un punt PAE és una “molt bona notícia per als emprenedors de la ciutat”. Segons ha dit la primera edil, aquest nou servei “va en la línia que portem aquest mandat de treballar contra la crisi econòmica i ajudar els ciutadans i ciutadanes que trobin feina”. En el mateix sentit s’ha pronunciat el regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, qui ha assenyalat que l’autoocupació és “cada cop més una sortida [...], i aquest és un recurs fantàstic per poder agilitzar i facilitar el procés als emprenedors”. “El que aconseguim és tancar tot el cercle, des del moment que es proposa crear una activitat fins a la seva posada en marxa”, ha declarat.

Actualment, a la demarcació de Barcelona hi ha un total de 264 punts PAE, dels quals 42 són públics i realitzen més del 75% dels tràmits. Per a Ferran Civil, vicepresident primer i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, “és molt important que augmentin els PAE de titularitat pública [...]. Estem contribuint a facilitar la feina de les nostres empreses. No volem ser un entrebanc més, sinó estar al seu costat, acompanyar-los en tot el procés”, ha afegit Civil.

Des de la seva posada en marxa, el punt PAE de Rubí ha tramitat l’alta de quatre autònoms.

Imatges relacionades

Roda de premsa (foto: Localpres)
Roda de premsa (foto: Localpres)
Punt PAE (foto: Localpres)
Punt PAE (foto: Localpres)