Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament adquireix un nou habitatge per la via del tanteig i retracte El pis, que s'ha comprat a través de la societat municipal Proursa, es destinarà a lloguer social https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament adquireix un nou habitatge per la via del tanteig i retracte

El pis, que s'ha comprat a través de la societat municipal Proursa, es destinarà a lloguer social

El pis adquirit està ubicat al barri de Les Torres (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El pis adquirit està ubicat al barri de Les Torres (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L'Ajuntament de Rubí, a través de la societat municipal Proursa, ha exercit novament el dret de tanteig i retracte per adquirir un habitatge propietat d'una entitat financera. Amb aquest, ja són quatre els pisos que han passat a formar part del patrimoni municipal a través d'aquest procediment.

Els habitatges que són comprats per la via del tanteig i retracte s'adjudiquen en règim de lloguer social a persones o famílies en situació de vulnerabilitat que formen part de la borsa de lloguer social de l'Ajuntament.

El pis adquirit recentment està ubicat al barri de Les Torres.

D'altra banda, l'Ajuntament ha procedit a la rehabilitació i adaptació d'un habitatge de propietat municipal situat al barri del Vint-i-cinc de Setembre que havia quedat lliure per la defunció de la seva llogatera. El pis s'ha adjudicat en règim de lloguer social a una família de quatre membres, un dels quals té una gran discapacitat. Aquestes persones estaven a l'espera de disposar d'un habitatge adaptat des del 2015, ja que el pis on residien fins ara, propietat d'una entitat financera, no reunia les condicions d'accessibilitat necessàries.

Les obres de rehabilitació han permès adaptar el pis als requeriments d'una persona amb gran dependència. L'actuació ha tingut un cost de 24.000 euros, que s'ha assumit a través d'una subvenció de la Diputació de Barcelona.