Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La zona blava de Rubí estrenarà properament un nou sistema de pagament a través del telèfon mòbil Aquesta és una de les millores que durà a terme Dornier, la nova empresa concessionària del servei, que ja ha començat a operar a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La zona blava de Rubí estrenarà properament un nou sistema de pagament a través del telèfon mòbil

Aquesta és una de les millores que durà a terme Dornier, la nova empresa concessionària del servei, que ja ha començat a operar a la ciutat

La nova concessionària de la zona blava renovarà tots els parquímetres i millorarà la senyalització.
La nova concessionària de la zona blava renovarà tots els parquímetres i millorarà la senyalització

L’Ajuntament ha adjudicat la gestió de la zona blava de Rubí a l’empresa Dornier, que a mitjans de febrer ja va començar a operar a la ciutat, un cop signat el contracte i fet el traspàs amb l’antiga concessionària (EYSA). La nova concessió és per cinc anys, prorrogable de mutu acord per terminis anuals successius fins a quatre anys. Tal com s’estableix al contracte, Dornier posarà en marxa un sistema que permetrà pagar el servei a través del telèfon mòbil, renovarà totes les màquines expenedores de tiquets i millorarà la senyalització.

L'estacionament regulat a la via pública és una solució de mobilitat urbana amb la qual es pretén facilitar una millor circulació dels vehicles per la ciutat, així com compartir les places d'aparcament disponibles entre el major nombre de veïns i visitants. El correcte ús d'aquest servei públic té com a conseqüència principal una millora en la qualitat del medi ambient de la ciutat i de la vida de les persones. A més, en zones comercials o administratives, facilita l'accés de les persones que necessiten comprar o realitzar diferents gestions durant un temps limitat.

Fins ara, EYSA era l’empresa que gestionava aquest servei a Rubí, que compta amb un total de 176 places de zona blava repartides pel nucli urbà. A mitjans de febrer es va adjudicar la nova concessió, concurs que va guanyar l’empresa Dornier. Tot i el canvi d’empresa gestora, el servei manté les mateixes tarifes i horaris que fins ara: 1,20 euros/hora, en fraccions de 5 cèntims d’euro ─el mínim per poder-hi estacionar és de 0,20 euros─. L’estacionament regulat funciona de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h i de 17 h a 20 h, i dissabtes de 9 h a 14 h.

Pagament a través del mòbil
Dornier habilitarà properament una aplicació que permetrà pagar el servei de la zona blava a través de qualsevol dispositiu mòbil. Es tracta d’un sistema fàcil i segur d’utilitzar, que també permet anul·lar denúncies. Només cal seleccionar la matrícula, indicar la tarifa i escollir la durada o l’import del pagament. L’app estarà disponible tant per a tauletes i telèfons mòbils Android (Google Play) com IOS (Apple Store).