Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La xifra dels delictes comesos es manté estable a Rubí L’anàlisi de la Junta Local de Seguretat del darrer anys assenyala que la ciutat es manté estable pel que fa a la xifra comissió de delictes, que en els darrers 12 mesos s’ha situat en 3.335 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La xifra dels delictes comesos es manté estable a Rubí

L’anàlisi de la Junta Local de Seguretat del darrer anys assenyala que la ciutat es manté estable pel que fa a la xifra comissió de delictes, que en els darrers 12 mesos s’ha situat en 3.335

La Junta Local ha fet balanç dels darrers 12 mesos.
La Junta Local ha fet balanç dels darrers 12 mesos

Policia Local, Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i Guardia Civil han posat sobre la taula els resultats de la tasca policial duta a terme entre el març del 2016 i el febrer d’enguany a la Junta Local de seguretat, celebrada recentment.

Les dades recopilades pels tres cossos de seguretat posen de manifest una continuïtat pel que fa als delictes registrats a Rubí. En aquest període, s’han comés al municipi un total de 3.335 fets delictius, mentre que el període immediatament anterior se’n van detectar 3.322.

Amb relació a la tipologia dels fets, la majoria de tipus delictius s’han reduït tret dels que tenen a veure amb la seguretat viària i contra la salut pública. Aquest increment està directament relacionat amb l’augment de l’activitat policial en aquests àmbits.

El nombre total de robatoris detectats a la ciutat el darrer any ha estat de 799, mentre que durant el període immediatament anterior va ser de 785. Per característiques, els robatoris a domicilis han estat 223 entre març de l’any passat i el febrer d’enguany, els 12 mesos anteriors van ser 219. Aquests delictes en comerços i empreses han estat 104 el darrer any, la mateixa quantitat que l’exercici anterior. Pel que fa a robatoris a vehicles, la xifra total puja enguany a 282 davant els 251 del període anterior.

D’altra banda, els robatoris amb força o intimidació van ser 689 els darrers 12 mesos i 669 el període anterior. Per tipologia, a l’espai públic se n’han detectat 54 el darrer exercici mentre que la xifra anterior va ser de 64. En establiments, el període actual ha registrat 17 casos davant les 12 anteriors. Les estrebades han protagonitzat 34 situacions el darrer any i van ser 27 l’any anterior. Altres accions que han implicat violència o intimidació han estat 5 durant el període actual i 13 l’anterior.

La Policia Local ha incrementat els serveis de control de disciplina viària i d’infraccions a les ordenances de bon veïnatge. Això ha permès detectar més conductes de risc al volant com són conduir sense el permís corresponent o bé conduir sota els efectes de l’alcohol. Els conductors sense llicència denunciats en el darrer any han estat 33, davant els 10 denunciats durant els 12 mesos anteriors. Les denuncies presentades contra conductors sota els efectes de l’alcohol han passat de 58 a 72 casos.