Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La xifra de delictes es manté estable a Rubí el darrer any Rubí ha registrat un total de 3.466 delictes el darrer any una xifra lleugerament superior a l'any anterior a causa de l’augment de les estafes a través internet https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La xifra de delictes es manté estable a Rubí el darrer any

Rubí ha registrat un total de 3.466 delictes el darrer any una xifra lleugerament superior a l'any anterior a causa de l’augment de les estafes a través internet

La Junta de Seguretat es reuneix cada any.
La Junta de Seguretat es reuneix cada any

La Junta Local de Seguretat ha reunit els cossos policials que actuen al municipi: Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil per fer valoració de la seva tasca i la situació de la ciutat en el darrer any.

Segons els informes presentats, a Rubí es manté relativament estable pel que fa al nombre de delictes comesos entre l’1 d’abril de 2017 i el 31 de març de 2018. En aquest període, els cossos de seguretat han recopilat 3.466 fets davant els 3.385 del període anterior.

Pel que fa a la tipologia dels fets, els delictes contra el patrimoni han passat de 2.707 als 2.761. Aquest increment està relacionat amb el major nombre de denuncies presentades per estafes a través d’internet. En canvi, els delictes contra les persones s’han reduït un 1,1%, els fets contra la seguretat viària i la salut pública s’han incrementat un 12,9% i un 20%, respectivament. Aquest augment, però,va de la mà d’una major activitat policial en aquests àmbits.

El nombre total de robatoris amb força del darrer període ha estat de 693, mentre que en l’anterior va ser de 726, és a dir, un 4,5% menys. En aquest apartat cal destacar que els robatoris amb força a l’interior de vehicle s’han reduït un 13%, en domicilis un 3,6% però aquests actes en empreses i establiments han passat de 110 a 125 fets.

Els robatoris amb violència i intimidació en el darrer període se n’han registrat 102 mentre que en l’anterior 118, això suposa una disminució del 13,6%. S’han incrementat en l’espai públic, un 11,9%, però han disminuït les estrebades un 52,8% i els fets d’aquest tipus en establiments en un 41,2.

D’altra banda, la Policia Local ha incrementat el nombre de denuncies de  trànsit per estacionament en zones destinades a l’ús de vianants (principalment voreres, passos de vianants i la illa de vianants). Això ha fet que s’hagi passat de les 1.551 infraccions del període anterior a les 1.622 de l’actual. A més, ha disminuït el nombre de denúncies pel pas no autoritzat pel sistema automatitzat de control d’accés. Això està relacionat amb les obres que han afectat diferents zones i la campanya informativa que es va dur a terme sobre l’ampliació de l’illa de vianants. Per altra banda els atestats pel delicte de conduir sota els efectes de l’alcohol i per la negativa a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia s’han incrementat un 10,5% i s’han denunciat 469 infraccions a l’Ordenança de Tinença d’Animals davant les 293 del període anterior. Aquest cos policial ha intervingut en 547 accidents de trànsit, amb un increment d’un 2,82% respecte del període anterior, i més de 3.000 alumnes de la ciutat han assistit a les classes d’Educació Viària.