Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La web municipal fa d’altaveu de les demandes de voluntariat de les entitats de Rubí Les crides al voluntariat es vehiculen a través del Punt de Suport del Voluntariat i es poden consultar a www.rubi.cat/voluntariat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La web municipal fa d’altaveu de les demandes de voluntariat de les entitats de Rubí

Les crides al voluntariat es vehiculen a través del Punt de Suport del Voluntariat i es poden consultar a www.rubi.cat/voluntariat

Les entitats solidàries i de cooperació poden fer arribar les seves crides de voluntariat al personal del Punt de Suport (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Les entitats solidàries i de cooperació poden fer arribar les seves crides de voluntariat al personal del Punt de Suport (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Una de les funcions del Punt de Suport al Voluntariat, que es va posar en marxa el passat mes d’octubre, és donar suport a la xarxa de voluntariat de la ciutat. Aquest recurs municipal vol consolidar i atendre les xarxes veïnals de suport i els grups i plataformes informals de voluntariat, així com les entitats socials que donen servei a persones en situació de vulnerabilitat. Amb aquest objectiu, el Punt de Suport al Voluntariat s’ofereix a fer públiques a partir d’ara les necessitats de voluntaris de les entitats de la ciutat a través de www.rubi.cat/voluntariat. D’aquesta manera, les entitats solidàries i de cooperació poden fer arribar les seves crides de voluntariat al personal del Punt de Suport que les publicarà a la pàgina web municipal. La ciutadania hi trobarà les demandes, les tasques que caldria desenvolupar, la disponibilitat requerida i les vies per contactar amb l’organització per iniciar el voluntariat.

El Punt de Suport al Voluntariat es troba a l’Ateneu Municipal, la seu de referència de les entitats de Rubí, i ofereix atenció presencial amb cita prèvia: els dimarts de 10 a 12 h i els dimecres de 17 a 19 h. També s’hi pot contactar a través del correu xarxavoluntariat@ajrubi.cat i el telèfon mòbil 669 621 848.

La regidora del servei d’Acció Comunitària, Mª Carmen Cebrián Ordoñez, recorda que: “La nostra voluntat és que les persones que treballen pels altres tinguin accés als recursos de l’administració, perquè entenem que millorar el seu dia a dia millora també el benestar de tots els veïns i veïnes”. Per la seva banda, el regidor del Servei de Ciutadania, Pau Navarro Cano, anima a les entitats a fer servir aquesta nova funcionalitat del web municipal: “Amb aquesta eina fem un pas més en el nostre compromís de facilitar la feina del voluntariat que creiem que és la millor manera de realçar-lo. Convido a les entitats a fer-la servir i a la ciutadania a consultar-la per millorar encara més el treball en xarxa del voluntariat de Rubí”.

Fins ara, el Servei Local de Català, l’AVV de Les Torres Rubí 2000, l’associació de Gent Gran de Rubí i el seu entorn, Som Fundació, Horitzó, Rubí Acull, L’Extra i Frater Nadal ja han publicat les seves demandes de voluntariat a la web municipal. 

Xarxa de punts de voluntariat local de Catalunya

El Punt de Suport al Voluntariat de Rubí s’ha sumat a la Xarxa de Punts de voluntariat local de Catalunya. La Xarxa dels Punts de voluntariat local de Catalunya va néixer el 2014 amb la coordinació de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) de la Generalitat de Catalunya per donar resposta a la necessitat de molts dels ens locals de disposar d’un espai compartit de treball i coneixement.

La DGACC dona suport el rol dinamitzador del voluntariat dels municipis organitzant trobades dels Punts Locals de Voluntariat per facilitar la seva feina i promoure el treball en xarxa.