Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La visita dels Reis Mags d’Orient congrega milers de rubinencs als carrers de la ciutat Ses Majestats han protagonitzat una multitudinària cavalcada, que enguany ha ampliat el seu recorregut i ha incorporat diverses sorpreses https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La visita dels Reis Mags d’Orient congrega milers de rubinencs als carrers de la ciutat

Ses Majestats han protagonitzat una multitudinària cavalcada, que enguany ha ampliat el seu recorregut i ha incorporat diverses sorpreses

Els Reis, acabats d'arribar (foto: Localpres).
Els Reis, acabats d'arribar (foto: Localpres)

Rubí s’ha bolcat una vegada més en la visita dels Reis Mags d’Orient. Aquest dimarts, al voltant de 33.000 persones han donat la benvinguda a Ses Majestats, ja fos a l’Escardívol, on es calcula que s’han reunit al voltant de 12.000 ciutadans per presenciar l’arribada dels Reis, o en el transcurs de la cavalcada, que hauria comptat amb uns 21.000 espectadors.

Melcior, Gaspar i Baltasar han aparegut de forma màgica a Rubí atrets per la crida dels infants de la ciutat, que un any més han pronunciat amb il·lusió els versos ensenyats pel Mag Rubisenc. A més, nens i adults els han indicat el camí cap a l'Escardívol agitant centenars de varetes de llum de diferents colors.

Com és habitual, l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha donat la benvinguda oficial als Reis, acompanyada pel Mag Rubisenc, el seu ajudant Melquíades i un grup d’infants. La màxima responsable municipal ha agraït a Melcior, Gaspar i Baltasar que portin la màgia a Rubí i els ha demanat que siguin generosos amb els petits de la ciutat perquè "es mereixen que el seu somni es faci realitat". Martínez, amb la col·laboració dels nens presents a l'escenari, també ha estat l'encarregada de lliurar a Ses Majestats la clau de la ciutat, necessària per entrar a totes les llars rubinenques durant la nit.

En aquestes hores prèvies al repartiment de regals, el rei Melcior ha convidat els infants presents a l’Escardívol a compartir la felicitat d’aquest dia amb familiars i amics: “Demà al matí trobareu els regals a casa vostra i tots junts jugareu i us divertireu. No us oblideu que us estimen molt i volen el millor per a vosaltres”.

Tot l’acte ha estat narrat en directe amb llenguatge de signes per fer-lo accessible a les persones amb problemes d’audició. Per primer cop, a més, l’Ajuntament ha habilitat una fila zero reservada a persones amb diversitat funcional amb l’objectiu de garantir que tots els infants poguessin gaudir d’aquest moment especial sense impediments físics.

Una cavalcada multitudinària
La benvinguda a l’Escardívol ha donat pas a la tradicional cavalcada pels carrers de la ciutat. Un total de set carrosses han format part de la comitiva, que també ha comptat amb la participació de músics i diverses entitats de la ciutat. Des dels vehicles, els Reis Mags d’Orient, els seus patges, el Carter Reial i el Mag Rubinenc han tingut ocasió de saludar els milers de rubinencs que es congregaven al llarg de tot el recorregut.

La cavalcada d’enguany ha presentat diverses novetats: la seva durada s’ha ampliat per fer-la arribar fins al barri del 25 de Setembre, s’ha renovat la decoració d’algunes de les carrosses i s’han incorporat sorpreses als principals vehicles, des dels quals s’han llançat bombolles de sabó i confeti.

Però el principal canvi ha afectat el repartiment de caramels. Aquest any, els dolços només s’han tirat des de l’última carrossa amb l’objectiu de garantir al màxim la seguretat de tots els assistents, alhora que es milloraven les condicions de gaudiment de la cavalcada. Malgrat això, s’han repartit les 4 tones de caramels habituals, tots ells sense gluten, en el marc de la campanya Cap nen sense caramels.

Com cada any, el recorregut de Ses Majestats ha finalitzat a la plaça del Doctor Guardiet, on els Reis han fet la tradicional adoració al nen Jesús i s’han acomiadat dels infants rubinencs.

Més de 1.100 infants visiten el Mag Rubisenc
Com és tradició des de fa anys, durant els dies previs a l’arribada dels Reis Mags d’Orient, els infants de Rubí han tingut la possibilitat d’acostar-se al Castell per visitar el campament del Mag Rubisenc. Entre dissabte i dilluns, un total de 1.136 nens i nenes han passat pel laboratori del vell alquimista i li han lliurat les seves cartes per a Ses Majestats. Si es comptabilitzen els acompanyants, han estat unes 3.400 persones les que han passat aquests dies pel Castell on, a banda de visitar el laboratori del mag, també es podia participar en un taller d’elaboració de fanalets i gaudir de l’animació del grup Xarop de Canya.

Imatges relacionades

L'adoració al nen Jesús (foto: Localpres)
L'adoració al nen Jesús (foto: Localpres)
El rei Baltasar (foto: Localpres)
El rei Baltasar (foto: Localpres)
El rei Gaspar (foto: Localpres)
El rei Gaspar (foto: Localpres)
El rei Melcior (foto: Localpres)
El rei Melcior (foto: Localpres)
El carter reial (foto: Localpres)
El carter reial (foto: Localpres)
Espectacle a la cavalcada (foto: Localpres)
Espectacle a la cavalcada (foto: Localpres)
La cavalcada s'omple de fantasia (foto: Localpres)
La cavalcada s'omple de fantasia (foto: Localpres)
Bombolles a la carrossa del Mag Rubisenc (foto: Localpres)
Bombolles a la carrossa del Mag Rubisenc (foto: Localpres)
Les entitats de Rubí també han participat a la cavalcada (foto: Localpres)
Les entitats de Rubí també han participat a la cavalcada (foto: Localpres)
L'Escardívol s'ha omplert de llums (foto: Localpres)
L'Escardívol s'ha omplert de llums (foto: Localpres)
El Mag Rubisenc (foto: Localpres)
El Mag Rubisenc (foto: Localpres)
L'alcaldessa, amb el rei Melcior (foto: Localpres)
L'alcaldessa, amb el rei Melcior (foto: Localpres)