Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Universidad Carlos III de Madrid i la Fundación Renovables posen Rubí com a exemple de 'Ciutat amb Futur' L’alcaldessa, Carme García, és una de les ponents de la conferència 'La energía como eje del cambio social y ambiental. El caso práctico del municipio de Rubí' https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Universidad Carlos III de Madrid i la Fundación Renovables posen Rubí com a exemple de 'Ciutat amb Futur'

L’alcaldessa, Carme García, és una de les ponents de la conferència 'La energía como eje del cambio social y ambiental. El caso práctico del municipio de Rubí'

L’alcaldessa ha presentat el projecte Rubí Brilla en diverses ocasions, com ara a l’Smart City Expo World Congress.
L’alcaldessa ha presentat el projecte Rubí Brilla en diverses ocasions, com ara a l’Smart City Expo World Congress

El Departamento de Análisis Social de la Universidad Carlos III de Madrid i la Fundación Renovables organitzen, el proper 2 de març, la conferència La energía como eje del cambio social y ambiental. El caso práctico del municipio de Rubí. L’alcaldessa, Carme García, viatjarà a la capital de l’Estat per a participar com a ponent en aquest acte. Amb aquesta conferència, els organitzadors pretenen abordar les opcions i models de ciutat i ciutadania a les quals podem aspirar si aprofitem l’energia com a eix de canvi social i ambiental.

La Fundación Renovables, tal com va fer l’any 2011 a les portes de les eleccions generals, contribueix de nou al debat energètic amb Ciudades con Futuro, un document que vol ser una guia d'actuació per als governs municipals de tot l’Estat espanyol que sorgeixin de les urnes aquesta primavera. Aquest document es planteja no només com un full de ruta per als municipis per assolir progressivament la sostenibilitat energètica i contribuir responsablement a mitigar el canvi climàtic, sinó també com la llavor per al debat de cara a les eleccions municipals del maig de 2015.

Precisament, el document Ciudades con Futuro servirà de marc teòric per analitzar, durant la conferència, com els municipis poden convertir-se en pobles i ciutats més sostenibles energèticament i amb emissions zero. En aquest enfocament encaixa perfectament el projecte Rubí Brilla del Consistori rubinenc, un cas d’èxit sobre com emprendre els primers passos per crear Ciutats amb Futur.

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, i el coordinador de Rubí Brilla, Angel Ruiz, explicaran als assistents a la conferència en què consisteix aquest projecte estratègic, que s’ha convertit en un referent nacional i internacional en l'eficiència energètica i l'ús d’energies renovables en els sectors públic, industrial, comercial i domèstic, com a factor de millora de la competitivitat i millora ambiental del territori.

Els altres dos ponents són Mercedes Pardo, professora de Sociologia de la Universidad Carlos III de Madrid i patrona de la Fundación Renovables, i Fernando Ferrando, vicepresident d’aquesta entitat.