Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tradició de Sant Roc s’adapta a les mesures de seguretat per la Covid-19 La ciutadania ha pogut gaudir d’una conferència i dels tradicionals concerts de sardanes i havaneres, que han tingut lloc a l’Ateneu Municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La tradició de Sant Roc s’adapta a les mesures de seguretat per la Covid-19

La ciutadania ha pogut gaudir d’una conferència i dels tradicionals concerts de sardanes i havaneres, que han tingut lloc a l’Ateneu Municipal

Els actes s’han iniciat amb una conferència sobre la cultura en temps de Covid-19 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Els actes s’han iniciat amb una conferència sobre la cultura en temps de Covid-19 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí ha celebrat aquest cap de setmana un Sant Roc atípic. La Festa Major Petita de la ciutat s’ha vist inevitablement alterada per la situació de pandèmia, que ha obligat a dissenyar una programació de caràcter simbòlic integrada exclusivament per activitats de petit format: “Amb la complicitat de les entitats, s’ha fet un esforç per mantenir viva la flama de Sant Roc en una època que, sens dubte, està sent molt complicada per a la cultura i per a la gent que hi treballa. Celebrem que el públic hi hagi respost positivament”, ha declarat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Els actes es van iniciar divendres a l’Ateneu amb una conferència sobre la La cultura popular i tradicional en temps de Covid, a càrrec del gestor cultural David Roselló Cerezuela. L’expert va analitzar la situació actual i què es pot fer davant d’ella, per acabar donat unes quantes pautes a les entitats de cultura popular sobre com poden afrontar-la.

Després de la xerrada, la Colla de Geganters de Rubí va presentar el nou vestuari dels capgrossos de la ciutat, que van oferir un ball al públic assistent.

Dissabte al matí, els Castellers de Rubí van dur a terme la proposta Alcem Sant Roc. Davant la impossibilitat de celebrar la tradicional diada d’aquesta festivitat, l’entitat va proposar la construcció d’un “fals” 2 de 6 arran de terra, mitjançant la col·locació de la roba i complements que empren els castellers. L’experiència, que es va dur a terme als jardins de l’Ateneu, va quedar immortalitzada en una foto aèria.

Els actes han seguit aquest diumenge a la tarda amb el tradicional concert organitzat pel Foment de la Sardana i interpretat per la Cobla Mediterrània, que ha reunit una vuitantena de persones als jardins de l’Ateneu. La programació s’ha tancat amb la posterior cantada d’havaneres, a càrrec de la formació Son de l’Havana i amb l’assistència d’una norantena de persones. Totes dues activitats s’han fet amb un aforament reduït i seguint tots els protocols de seguretat establerts per a les activitats culturals.

Imatges relacionades

"Alcem Sant Roc", el castell especial d'aquesta festa (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
"Alcem Sant Roc", el castell especial d'aquesta festa (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Els capgrossos, amb el seu nou vestuari (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Els capgrossos, amb el seu nou vestuari (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Concert de sardanes (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Concert de sardanes (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)