Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La TCIR ratifica el suport a la Declaració de Can Serra que reclama la segona estació a La Llana Així s’ha constatat aquest dijous en el marc de la cinquena trobada del Consell General de l’ens, que s’ha dedicat a la mobilitat sostenible i digital https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La TCIR ratifica el suport a la Declaració de Can Serra que reclama la segona estació a La Llana

Així s’ha constatat aquest dijous en el marc de la cinquena trobada del Consell General de l’ens, que s’ha dedicat a la mobilitat sostenible i digital

Els i les assistents a la sessió del Consell General (foto: Ajuntament de Rubí- Localpres).
Els i les assistents a la sessió del Consell General (foto: Ajuntament de Rubí- Localpres)

El Consell General de la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR) ha ratificat aquest dijous el seu suport a la Declaració de Can Serra que demana la construcció de la segona estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya al Polígon d’Activitat Econòmica de La Llana. La TCIR integra 32 organitzacions –empresariat, sindicats, patronals, partits polítics, administracions i institucions vinculades al coneixement- per a la definició conjunta de polítiques públiques que millorin la competitivitat industrial i l’ocupabilitat i la qualitat de vida de la ciutadania. Durant la sessió, l’alcaldessa Ana Maria Martínez Martínez, ha fet balanç de la feina feta conjuntament amb els diferents agents de la taula els últims dos anys. “Hem invertit gairebé dos milions d’euros en el manteniment i la millora dels polígons d’activitat econòmica; hem aprovat definitivament el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i una ordenança que promou l’autoconsum energètic; hem posat en marxa una prova pilot per estudiar la creació d’una Àrea de Promoció Econòmica Urbana i ens hem sumat a projectes europeus com els fons Next Generation. Les dades de la feina feta són encoratjadores i ens ratifiquen en la nostra proposta de treball compartit”, ha conclòs.

El tinent d’alcaldia de Planificació Territorial i Serveis a l’Empresa, Rafael Güeto Ortiz, ha argumentat davant dels i les assistents la necessitat d’una segona estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya al Polígon d’Activitat Econòmica de La Llana posant l’accent en la millora de la mobilitat de les persones que treballen a les empreses de la ciutat. “Si volem incrementar l’ús del transport públic, tal i com els agents TCIR ens heu demanat moltes vegades, cal que serveis com el ferroviari ofereixin la millor cobertura possible i que estiguin ben dimensionats. I això vol dir, construir noves estacions allà on són necessàries. La demanda  d’una segona estació a La Llana, també facilitaria en molt la mobilitat de treballadors i treballadores dels polígons i en aquest sentit, milloraria l’ocupabilitat de la ciutadania i la competitivitat de les empreses. Rubí, com sabeu, és indústria i la indústria és presencialitat”, ha conclòs.  

Durant la reunió, s’han presentat als agents el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible municipal. Pau Hosta González, cap del servei de Mobilitat i Accessibilitat de l’Ajuntament de Rubí ha definit els principals objectius del text que vol fomentar una mobilitat segura, sostenible, equitativa i eficient. Hosta ha resumit les 10 línies estratègiques del document i les 49 propostes en que es concreta, pressupostades en 1,6 milions d’euros.

Per la seva banda, el gerent de la corporació local Jordi Nuñez Freixa ha explicat el projecte Rubí Bessó Digital, una plataforma que ha de permetre l’anàlisi de dades i la simulació fonamentada per a la planificació i l’avaluació de les polítiques públiques.

El Consell General de la TCIR s'ha reunit aquest dijous a la Masia de Can Serra amb la participació de 26 persones representats de l’administració local, associacions empresarials, sindicats, empreses i universitats.

Objectius de Desenvolupament sostenible