Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula de Diversitat Funcional fixa les prioritats fins al 2021 La darrera reunió d’aquest òrgan ha situat el món laboral i el lleure com els principals àmbits de treball a l’hora de dissenyar el Pla de la Diversitat Funcional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Taula de Diversitat Funcional fixa les prioritats fins al 2021

La darrera reunió d’aquest òrgan ha situat el món laboral i el lleure com els principals àmbits de treball a l’hora de dissenyar el Pla de la Diversitat Funcional

La Taula  treballa per fer de Rubí una ciutat amable (Foto: Localpres).
La Taula treballa per fer de Rubí una ciutat amable (Foto: Localpres)

La Taula d’Atenció a la Diversitat Funcional, que agrupa personal municipal així com membres de diverses entitats i professionals del sector i representants polítics, ha establert que el món laboral, l’accessibilitat, el dret a l’habitatge i el lleure han de ser els grans eixos de treball que haurà d’incloure el Pla de la Diversitat Funcional que vertebrarà les accions a dur a terme fins l’any 2021.

El Pla de la Diversitat Funcional entrarà en fase de disseny i per això s’han fixat els àmbits que hauran d’encarar els grups de treball: accessibilitat i mobilitat, inserció laboral i capacitació postobligatòria, habitatge i foment de l’autonomia. Aquestes comissions estaran formades per tècnics municipals i representants de les entitats implicades en aquests sectors.

Pel que fa a l’àmbit laboral, s’ha decidit actuar en la inserció laboral així com insistir en la formació ocupacional per a persones amb diversitat funcional ja que, com han assenyalat membres de diversos col·lectius, aquests són els principals esculls que troben a l’hora d’accedir a un lloc de treball.

Formar monitors especialitzats en activitats extraescolars, el lleure i l’esport és una altra demanda que s’ha posat sobre la taula. En aquest sentit, s’ha decidit adequar l’oferta formativa municipal a aquesta necessitat, que també es farà arribar al monitoratge de serveis de menjador.

En relació amb la mobilitat i l’accessibilitat, s’ha refermat el compromís de tirar endavant actuacions en diferents espais públics amb la vista posada a eliminar barreres arquitectòniques. Una d’aquestes accions és incorporar als 22 creuaments amb semàfors de la ciutat elements sonors per facilitar el pas a persones invidents. Actualment, n’hi ha tres amb aquest sistema i la intenció es que l’any 2021 tots estiguin adaptats.

A banda, s’ha explicat als membres de la Taula que els diferents serveis municipals estan treballant per dur a terme un canvi de cultura organitzativa que doni respostes més adequades a les necessitats de les persones amb diversitat funcional.