Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula d’oci i cultura juvenil fa les primeres propostes de cara a la Festa Major 2017 Les persones participants han reiterat la bona valoració de l’espai jove habilitat l’any passat a la plaça Salvador Allende https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Taula d’oci i cultura juvenil fa les primeres propostes de cara a la Festa Major 2017

Les persones participants han reiterat la bona valoració de l’espai jove habilitat l’any passat a la plaça Salvador Allende

La reunió ha tingut lloc a l’Espai Jove Torre Bassas (foto: Localpres).
La reunió ha tingut lloc a l’Espai Jove Torre Bassas (foto: Localpres)

La Taula d’oci i cultura juvenil, impulsada per l’Ajuntament i un grup de joves de la ciutat, s’ha reunit aquest dimarts per fer balanç de la Festa Major 2016 i començar a formular propostes de cara a la celebració d’aquest any. La trobada ha comptat amb la participació d’una dotzena de representants de diversos col·lectius juvenils, així com del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, la regidora de Joventut, Marta García, tècnics municipals d’ambdós serveis i el coordinador de musicals de Ràdio Rubí.

Entre els temes que s’han tractat durant la trobada, destaca la bona valoració de l’espai jove habilitat a la plaça Salvador Allende, on es van programar activitats de diverses entitats juvenils de la ciutat, les actuacions musicals organitzades per Ràdio Rubí i iniciatives de caràcter multicultural. Aquest balanç positiu, sumat a les noves propostes expressades per les persones participants a la reunió, validen el fet que aquesta plaça repeteixi com a espai de referència per als joves de la ciutat.

Els assistents a la trobada d’aquest dimarts, entre els quals es comptaven col·lectius nous com MusikGard o els impulsors del nou Consell de Joves de Rubí, han centrat bona part de les seves aportacions en la programació musical. Així, per exemple, s’han proposat nous formats vinculats majoritàriament als sons electrònics i s’ha incidit en la necessitat que els grups locals tinguin un protagonisme destacat a la festa.

A la reunió, també s’ha proposat potenciar el teatre dins la programació i aprofitar l’esdeveniment per donar visibilitat a col·lectius com l’LGTBI.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha valorat molt positivament la possibilitat d’abordar totes aquestes qüestions en el marc de la Taula d’oci i cultura juvenil: “Vam impulsar aquest òrgan arran de la demanda d’un grup de joves que tenien ganes de millorar la ciutat i trobar-hi el seu espai. L’any passat, ja vam tenir ocasió d’incloure algunes de les seves propostes a la Festa Major, com ara el Holi o l’espai jove de Salvador Allende, i s’ha demostrat que va valer la pena”. En aquest mateix sentit, la regidora de Joventut, Marta García, ha evidenciat “la importància de comptar amb un fòrum que ens permeti escoltar la veu dels joves. Només anant de la seva mà podrem millorar aquells temes que els afecten directament i aconseguirem que se sentin orgullosos de ser de Rubí”.

La Taula d’oci i cultura juvenil de Rubí va començar a caminar al desembre de 2015 amb l’objectiu de crear un espai de diagnosi i valoració de l’actual oferta d’oci i cultura, recollir propostes per a les festes populars i reunir també idees d’activitats culturals que ajudessin a construir projectes comuns. Malgrat el poc marge de temps, la programació de la Festa Major 2016 ja va poder incorporar algunes activitats a proposta d’aquest òrgan consultiu: el Holi Dolly Rubí Festival, el concert d’Itaca Band, les actuacions de grups locals o l’espai jove habilitat a la plaça Salvador Allende.