Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula d’Atenció a la Diversitat Funcional celebra la primera reunió del mandat La trobada, presidida per l’alcaldessa, ha servit per repassar algunes de les accions incloses al Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Taula d’Atenció a la Diversitat Funcional celebra la primera reunió del mandat

La trobada, presidida per l’alcaldessa, ha servit per repassar algunes de les accions incloses al Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional

La reunió s’ha celebrat al Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La reunió s’ha celebrat al Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La Taula d’Atenció a la Diversitat Funcional de Rubí ha mantingut aquest dilluns la primera reunió d’aquest mandat. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha presidit la trobada acompanyada de la regidora d’Igualtat i Benestar Social, Yolanda Ferrer Polo.

Com ha recordat la primera edil, “òrgans com aquest responen a la necessitat de garantir els drets de les persones amb diversitat funcional i fer de Rubí una ciutat plenament inclusiva. En aquest sentit, ha estat molt important la tasca que s’ha fet des de l’Àrea de Drets Socials [anteriorment Serveis a les Persones] durant els cinc anys de funcionament de la Taula”.

En aquesta primera convocatòria del mandat, les entitats i col·lectius que integren la Taula han pogut conèixer aquelles accions incloses al Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional que ja s’estan desenvolupant. Entre aquestes, destaquen el pròxim trasllat de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional (OADF) a les dependències de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de Les Torres, la creació d’un registre de persones amb diversitat funcional del municipi, la posada en marxa d’un dispositiu per a l’ocupació de persones amb discapacitat a través del programa SIOAS, les accions per formar vetlladors/es, l’ampliació de places als Serveis d’Atenció Diürna i al Centre Especial de Treball (CET) de la Font del Ferro o la identificació i creació d’una xarxa de recursos de lleure per a persones amb diversitat funcional.

El Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional va ser aprovat per unanimitat pel Ple municipal el passat mes de març i té una vigència de quatre anys (2019-2022). El document ordena les accions a desenvolupar a curt i mig termini al voltant de sis eixos: inserció i capacitació postobligatòria; habitatge; educació; sociosanitari; accessibilitat i mobilitat; i lleure, esport i cultura.

Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
La reunió d’aquest dilluns també ha servit per tractar la pròxima celebració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional. Com és habitual, les activitats es distribuiran en dues jornades: el diumenge 1 de desembre, en què tindrà lloc una festa oberta a tota la ciutadania a la plaça del Doctor Guardiet, i el dimarts 3 de desembre, dia pròpiament de la commemoració.

La celebració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional serà possible, un cop més, gràcies a la implicació de les entitats locals, que protagonitzen moltes de les activitats.

La Taula d'Atenció a la Diversitat Funcional es va crear el 2016 amb la voluntat d'esdevenir un espai de trobada i treball entre els agents clau que treballen amb el col·lectiu de persones amb diversitat funcional ─entitats, serveis i recursos de la ciutat─, així com els representants del govern i les formacions polítiques amb representació municipal. Aquest òrgan, promogut i gestionat per l'Ajuntament, és el principal ens de representació i participació en aquesta matèria.