Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Tardor Jove proposa tallers, activitats formatives i esportives i grans esdeveniments adreçats a les persones joves Totes les activitats i formacions són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia a través de la web www.rubijove.cat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Tardor Jove proposa tallers, activitats formatives i esportives i grans esdeveniments adreçats a les persones joves

Totes les activitats i formacions són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia a través de la web www.rubijove.cat

El Full Colors és un dels grans esdeveniments de la tardor  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El Full Colors és un dels grans esdeveniments de la tardor (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament de Rubí, a través del servei de Joventut, posa en marxa a l’octubre la programació Tardor Jove 2022, que s’adreça a nois i noies entre 12 i 29 anys. La proposta d’activitats inclou tallers setmanals, activitats formatives i esportives i grans esdeveniments pensats per i des dels col·lectius de persones joves vinculats a l’Espai Jove (EJ) Torre Bassas.

Durant la tardor, es preveuen tres grans esdeveniments que el consistori promou amb la col·laboració de les entitats juvenils de la ciutat: el torneig Skate Open 9 (15 d’octubre a l’Skatepark) amb el Club Esportiu Skateboarding en Rubí, el festival de grafit i art urbà Full Colors (22 i 23 d’octubre a la Plaça Josep Tarradelles) amb Petados Crew i el Kastanyasso Festival (29 d’octubre a la Plaça Dr Guardiet ) que organitza l’AJM La SoniK. Coincidint amb la castanyada, el grup Tuneleros tornarà a recrear un túnel de terror a la Torre Bassas (28 d’octubre) amb sessions de 10 minuts. Les entrades gratuïtes es podran adquirir a partir del 17 d’octubre a l’equipament del carrer Sabadell.

La Tardor Jove suma les propostes d’altres col·lectius de joves vinculats a l’EJ Torre Bassas que volen donar a conèixer la seva tasca. És el cas dels Fridays For Future que preparen una passejada a l’entorn natural de Rubí (30 de setembre) per fer neteja i conscienciar la ciutadania de la necessitat de cuidar el medi ambient. Abans de les vacances d’hivern, el col·lectiu Rubí Manji organitzarà a Torre Bassas una Jornada Otaku (20 de desembre).

Del 26 de setembre al 16 de desembre, la Tardor Jove proposa tallers setmanals de Costura, Dibuix, Teatre, K-Pop, el projecte Let Me Know de Fotografia i comunitat LGTBQI+; Manualitats i Reforç (per nivell d’ESO). Altres tallers especials d’aquesta tardor són un taller de cuina, per aprendre a fer Sushi (amb opcions veganes) i un taller de Tècniques d’estudi Com, on i quan estudiar?.

El servei de Joventut també ofereix propostes per cuidar el benestar de les persones joves en diferents àmbits com la salut mental, la gestió de conflictes i emocions i la sexualitat. Així, amb motiu del 10 d’Octubre, Dia de la Salut Mental, l’EJ realitzarà una peça artística de manera col·laborativa i la psicòloga de l’Assessoria d’Acompanyament emocional oferirà un taller sobre gestió emocional. Coincidint amb el Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar es projectarà la pel·lícula Cobardes i l’activitat El triangle de la violència animarà als i les joves a reflexionar sobre l’assetjament. Per commemorar el Dia Internacional de la lluita contra la Sida, el 29 de novembre, l’espai jove ha programat el taller de Mites del VIH i la Sida, a càrrec de la sexòloga del Sex-oh-lògic. Per promoure el pensament crític entre els i les joves, aquesta tardor s’han preparat activitats en col·laboració amb els serveis de Cooperació i Igualtat: un taller d’activisme en Drets Hmans i LGTBQI+, dinamitzat per la Comissió Catalana d'Ajuda a les Persones Refugiades (18 de novembre); Tallers d’Autodefensa feminista, la proposta M'ha escrit! M'estima, veritat?  i una Jam Candlelight de Slam Poetry i Wattpad. En el marc del Dia contra les violències masclistes també s’oferirà un taller de gestió de les emocions.

Les propostes esportives tornen a ser diverses i durant els mesos d’octubre, novembre i desembre els i les joves poden practicar vòlei cada mes i futbol cada dues setmanes. Enguany, a més, s’estrena una sessió teòrica i pràctica de Quidditch, l’esport de la saga Harry Potter, amb un partit final en col·laboració amb l’entitat Barcelona Eagles Quidditch Team.       

El servei de Joventut ofereix tot l’any assessories especialitzades. Les sessions es poden dur a terme telefònicament, per correu electrònic, en línia o presencialment i tracten temes laborals, formatius, sexuals i de parella i d’acompanyament emocional. A més, el Punt Jove LGTBI+ de la Torre Bassas ofereix informació, acompanyament i sensibilització sobre identitat de gènere i orientació sexual.

Totes les activitats i formacions són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia a través de la web www.rubijove.cat

Objectius de Desenvolupament sostenible