Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Síndica de Greuges explica la seva tasca al Consell dels Infants i Adolescents Milagros Calleja s’ha trobat aquest dijous amb els consellers i conselleres per parlar de les seves funcions i dels drets i deures de proximitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Síndica de Greuges explica la seva tasca al Consell dels Infants i Adolescents

Milagros Calleja s’ha trobat aquest dijous amb els consellers i conselleres per parlar de les seves funcions i dels drets i deures de proximitat

La trobada entre la Síndica i els consellers i consellers ha tingut lloc a la Bibliotaca (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
La trobada entre la Síndica i els consellers i consellers ha tingut lloc a la Bibliotaca (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

La Síndica de Greuges de Rubí, Milagros Calleja, s’ha trobat aquest dijous amb els membres del Consell dels Infants i Adolescents per donar-los a conèixer la seva tasca i reflexionar plegats sobre els drets i deures de proximitat. La sessió també ha comptat amb la participació d’una quinzena de familiars dels consellers i conselleres.

Durant la trobada, la Síndica ha exposat les seves funcions, quines són les demandes que pot atendre i per quins canals se’ls hi poden fer arribar, així com la diferència entre drets i deures i el paper que juga la Sindicatura en la seva defensa.

Després de l’explicació prèvia de Calleja, els infants i joves han treballat en grups al voltant de la pregunta “com podríeu col·laborar amb la Síndica?” i en relació a diferents drets i deures, com ara els drets a l’educació, la sanitat o la diversitat, entre d’altres. A continuació, han compartit les seves reflexions amb els familiars assistents i amb la Síndica, que ha tancat la trobada resolent els seus dubtes i donant resposta a les seves idees.

Aquesta sessió conjunta del Consell dels Infants i Adolescents, programada per acostar la figura de la Sindicatura de Greuges a la ciutadania més jove, ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

En defensa dels drets de la ciutadania
La Sindicatura de Greuges té com  objectiu defensar els drets de la ciutadania en relació a l’actuació de l’Ajuntament de Rubí i dels organismes que en depenen. L'actual Síndica de Greuges, Milagros Calleja, va ser escollida pel Ple municipal el 2016, per a un període de cinc anys.

La Sindicatura no està subjecta a cap mandat imperatiu: no rep instruccions de cap autoritat i compleix les seves funcions amb autonomia i segons el seu criteri. Dona respostes i explicacions sobre l’actuació de l’Ajuntament, les quals poden ser favorables a la ciutadania o no.

Aquesta institució està adherida al Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya (FòrumSD).