Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i Sorea signen un conveni per fomentar la reducció del consum d’ampolles d’aigua de plàstic entre la plantilla municipal En virtut d’aquest acord, els treballadors i treballadores del Consistori rebran una ampolla de vidre reutilitzable per evitar l’ús d’envasos d’un sol ús https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament i Sorea signen un conveni per fomentar la reducció del consum d’ampolles d’aigua de plàstic entre la plantilla municipal

En virtut d’aquest acord, els treballadors i treballadores del Consistori rebran una ampolla de vidre reutilitzable per evitar l’ús d’envasos d’un sol ús

L’alcaldessa i la directora territorial de la Catalunya sud de Sorea, signant el conveni (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
L’alcaldessa i la directora territorial de la Catalunya sud de Sorea, signant el conveni (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la directora territorial de la Catalunya sud de Sorea, Berta Mercadé Coral, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per promoure que els treballadors i treballadores del Consistori redueixin l’ús d’ampolles d’aigua de plàstic. L’acord s’havia de signar al març, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, però la pandèmia derivada de la Covid-19 en va motivar el seu ajornament. A l'acte també hi ha estat present el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Finalment, la signatura del conveni s’ha emmarcat dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 21 al 29 de novembre. I és que una de les accions previstes és la campanya Estalvia aigua, estalvia residus, que vol promoure el consum d'aigua de l'aixeta i l'ús d'ampolles reutilitzables per reduir la generació d'envasos de plàstic d'un sol ús i estalviar aigua.

Per fer-ho possible, s'han instal·lat 6 noves fonts a diferents dependències municipals, arribant a disposar un total de 14 punts d’aigua en una dotzena d’edificis on hi treballa personal de l’Ajuntament.

Paral·lelament, i en virtut del conveni signat aquest dimecres, Sorea lliurarà 800 ampolles reutilitzables de vidre a la plantilla municipal. Es calcula que, anualment, una persona pot consumir aproximadament unes 160 ampolles d’aigua. Per fabricar un envàs de plàstic de 33 cl es necessiten 40 litres d’aigua i una gran despesa energètica. I cal tenir en compte que, cada any, ingerim 50.000 partícules de plàstic. En aquest sentit, l’ús de les ampolles de vidre reutilitzables que es repartiran reduirà considerablement aquest volum de residus i ajudarà a disminuir la presència d’aquestes partícules als ecosistemes. A més, l’aigua de l’aixeta o de la font és 150 vegades més econòmica que comprar aigua embotellada.

Amb la campanya Estalvia aigua, estalvia residus, l’Ajuntament vol eliminar residus i ser exemple de sostenibilitat.