Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus evita la generació de 513 kg de deixalles a la ciutat La programació ha comptat amb propostes ja consolidades, com 'La Gran Acció', la 'Trocalleria' o els 'Ecotallers en clau de Re' https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus evita la generació de 513 kg de deixalles a la ciutat

La programació ha comptat amb propostes ja consolidades, com 'La Gran Acció', la 'Trocalleria' o els 'Ecotallers en clau de Re'

'La Gran Acció' va tenir lloc el 16 de novembre a la pl. Doctor Guardiet (foto: Ajuntament – Localpres).
'La Gran Acció' va tenir lloc el 16 de novembre a la pl. Doctor Guardiet (foto: Ajuntament – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha celebrat un any més la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa de caràcter europeu per sensibilitzar la població sobre la necessitat de reduir la generació de deixalles. Per això, del 14 al 24 de novembre s’han organitzat al municipi prop d’una trentena d’activitats mediambientals obertes a la ciutadania.

Durant la Setmana Europea, i gràcies a les diferents activitats plantejades, a Rubí s’han deixat de generar 513,25 kg de residus. Només La Gran Acció, celebrada el dissabte 16, ha permès prevenir uns 400 kg ─122,05 kg amb la venda d’articles de segona mà al Refira’t i 300 kg en concepte de joguines recollides, que es destinaran a l’entitat ASAV─. La Trocalleria ha estat una altra de les accions que ha aconseguit evitar 91,2 kg de deixalles, gràcies als 148 objectes que s’han intercanviat durant tota la setmana. Un total de 114 persones han acudit als diferents punts habilitats per fer aquests trocs. Pel que fa a les diferents activitats que requerien inscripció prèvia, s’ha registrat una participació de 113 rubinencs i rubinenques. Tot això, sumat al miler de persones que va gaudir de les activitats programades durant La Gran Acció. Prèviament, el 14 de novembre, es va presentar el Pla Local de Residus Municipals de Rubí 2019-2025 a la ciutadania, acte que va donar el tret de sortida a la programació. 

Paral·lelament, aquests dies el Servei Educatiu de Residus ha repartit 2.284 clakis a les escoles per fomentar el reciclatge de l’oli de cuina entre les famílies.