Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana Cultural de l’Escola de Música s’omple d’activitats coincidint amb el 35è aniversari del centre Alumnes, famílies i ciutadania en general podran gaudir de més d’una trentena de propostes entre el 12 i el 18 de març https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Setmana Cultural de l’Escola de Música s’omple d’activitats coincidint amb el 35è aniversari del centre

Alumnes, famílies i ciutadania en general podran gaudir de més d’una trentena de propostes entre el 12 i el 18 de març

El Concurs fantasma tornarà a ser un dels plats forts de la Setmana Cultural (foto: Escola Municipal de Música Pere Burés).
El Concurs fantasma tornarà a ser un dels plats forts de la Setmana Cultural (foto: Escola Municipal de Música Pere Burés)

L’Escola Municipal de Música Pere Burés ha programat entre el 12 i el 18 de març més d’una trentena d’activitats en el marc de la seva Setmana Cultural. Coincidint amb la commemoració del 35è aniversari del centre, algunes d’aquestes propostes s’obriran al conjunt de la població mentre que la resta, com és habitual, estaran destinades a l’alumnat i les seves famílies.

Entre les activitats adreçades a tota la ciutadania, destaquen especialment la xerrada-debat La cultura, la música en la vida quotidiana, que impartirà l’exconseller de Cultura Joan Manuel Tresserras el dilluns 14 de març a les 19.45 h a la sala Alicia de Larrocha, i un recital de Liszt a càrrec del pianista Xavier Pardo que es farà el dimecres 16 a les 20 h en aquest mateix espai. Altres propostes obertes a la població seran el taller de cant gregorià que se celebrarà dilluns 14 a les 19.45 h a l’aula Pau Casals, una sessió de rítmica per a gent gran programada el dijous 17 a les 12 h a la sala Alicia Larrocha, i l’acte final de lliurament dels premis dels concursos fantasma i d’expressió artística, que se celebrarà el divendres 18 a les 18.30 h al Teatre Municipal La Sala.

El 35è aniversari de l’escola també es deixarà notar en l’enregistrament d’un lipdub per part dels alumnes d’aprofundiment i nivell avançat.

Tallers i concursos
Com és habitual, la Setmana Cultural de l’Escola Municipal de Música Pere Burés s’omplirà de tallers i recitals a càrrec dels alumnes del centre i, en algun cas, també de les seves famílies. Tampoc hi faltarà el Concurs fantasma, que tindrà lloc en diverses sessions i que consistirà en la interpretació en directe d’una peça lliure darrere d’una cortina, de manera que el jurat n’escollirà els guanyadors sense saber-ne la identitat. També se celebrarà en diverses dates el concurs d’expressió artística al voltant de la temàtica del temps.

L’Escola Municipal de Música Pere Burés va néixer el 1981 de la mà del músic rubinenc Pere Burés i a petició del llavors alcalde Miquel Llugany, amb l’objectiu de posar a l’abast de tota la ciutadania un nou corrent pedagògic impulsat pel Pare Ireneu Segarra, basat en la cançó tradicional catalana i amb la participació activa dels alumnes. L’escola compta actualment amb més de 700 alumnes de totes les edats ─des de nadons a persones de més de 70 anys─ i ofereix un ampli ventall d’ensenyaments i serveis.