Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La segona edició del festival La Nuu consolida Rubí com un referent de la fotografia d’autor L’esdeveniment cultural, organitzat per l’Ajuntament i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader, ha comptat amb la participació d’una dotzena de fotògrafes de prestigi internacional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La segona edició del festival La Nuu consolida Rubí com un referent de la fotografia d’autor

L’esdeveniment cultural, organitzat per l’Ajuntament i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader, ha comptat amb la participació d’una dotzena de fotògrafes de prestigi internacional

Diversos centres educatius han participat en visites guiades a La Nuu (foto: Localpres).
Diversos centres educatius han participat en visites guiades a La Nuu (foto: Localpres)

El Festival de Fotografia de Rubí La Nuu, organitzat per l’Ajuntament i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader, ha tancat la seva segona edició amb un notable èxit de públic. Enguany, la proposta ha crescut tant pel que fa al nombre de fotògrafs participants ─una dotzena enfront dels sis autors de la primera edició─ com a les activitats programades i el propi impacte del festival a la ciutat.

Sota el lema Nosaltres/Nosotros/Nous/Us, La Nuu ha apostat una vegada més per ocupar l’espai públic de la ciutat. L’Antiga Estació, la plaça de la Nova Estació, el Vapor Nou, la plaça Anselm Clavé, la plaça del Doctor Guardiet, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, el carrer Justícia, l’Escardívol i Pich Aguilera han estat els emplaçaments escollits per mostrar, durant tot el mes d’octubre, l’obra d’una dotzena d’autores de reconegut prestigi: Miren Pastor ─recentment guardonada amb l’ING Unseen Award─, Lúa Ocaña, Elisa González, Maite Caramés, Marta Soul, Diana Coca, Vanessa Püntener, Paola de Grenet, Ana Cuba, Mireia Bordonada, Débora Martínez i Bego Antón.

Aquest any La Nuu s’ha volgut desmarcar de les etiquetes de gènere i reivindicar la fotografia com un art del nosaltres”, ha explicat Carles Mercader, qui s’ha manifestat molt satisfet pel creixement del festival: “L’aposta per la qualitat que es va iniciar amb la primera edició ha donat de seguida els primers fruits. La presència de noms de primer ordre ha fet que aquesta proposta cultural i pedagògica organitzada per Rubí hagi rebut l’atenció del món fotogràfic i cultural a nivell català i estatal”.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, també ha posat l’accent en el ràpid arrelament de La Nuu: “Malgrat tractar-se d’una proposta molt diferent al que s’havia vist fins ara a Rubí, el festival ha estat un èxit i podem assegurar sense risc d’equivocar-nos que ja es tracta d’una trobada fotogràfica de referència a Catalunya”. El regidor ha valorat especialment “que s’hagi aconseguit una major implicació de la ciutadania amb l’organització de més activitats paral·leles, entre les quals cal destacar les visites guiades adreçades a les escoles”. I és que La Nuu ha refermat enguany el seu doble vessant: un d’especialitzat adreçat a un públic molt interessat en el món de la fotografia d’autor, i un altre de pegagògic pensat per a un públic jove i per a l’espectador més general.

La Nuu en xifres
Una dotzena d’autores han exhibit la seva obra al festival La Nuu i un total de 30 fotògrafs han estat convidats a participar d’una o altra manera a l’esdeveniment. Enguany s’han programat onze activitats divulgatives, entre les quals han destacat conferència inaugural de la suïssa Vanessa Püntener, que va comptar amb la presència d’unes 200 persones; la xerrada de cloenda a càrrec de Ricky Dávila, que va reunir al voltant de 150 assistents; i el taller ofert per aquest mateix fotògraf a una quinzena de fotògrafs seleccionats a partir d’una convocatòria d’àmbit estatal. Pel que fa a les visites guiades, se n’han fet una desena, sis d’elles a petició d’escoles i centres culturals.

El festival ha tingut un gran ressò a peu de carrer però també a Internet: el web de La Nuu ha rebut 5.500 visites i la seva pàgina de Facebook ha acumulat més de 1.820 m’agrada

Imatges relacionades

La Biblioteca Municipal s'ha sumat als escenaris de La Nuu (foto: Localpres)
La Biblioteca Municipal s'ha sumat als escenaris de La Nuu (foto: Localpres)
A l'Escardívol, s'han pogut veure les obres de diverses fotògrafes (foto: Localpres)
A l'Escardívol, s'han pogut veure les obres de diverses fotògrafes (foto: Localpres)
Fotògrafs locals han exposat al mur de la riera (foto: Localpres)
Fotògrafs locals han exposat al mur de la riera (foto: Localpres)
Conferència de cloenda de Ricky Dávila (foto: Localpres)
Conferència de cloenda de Ricky Dávila (foto: Localpres)