Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Sala acull l’estrena del documental sobre el Mercat Municipal “En dèiem anar a plaça” La presentació ha comptat amb la presència de la primera tinenta d’alcaldia, Maria Mas, la regidora de Serveis a les Persones, Marta García i el regidor d'esports, Juan López. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Sala acull l’estrena del documental sobre el Mercat Municipal “En dèiem anar a plaça”

La presentació ha comptat amb la presència de la primera tinenta d’alcaldia, Maria Mas, la regidora de Serveis a les Persones, Marta García i el regidor d'esports, Juan López.

Un moment de la presentació a La Sala (foto: Cesar Font).
Un moment de la presentació a La Sala (foto: Cesar Font)

400 persones han omplert La Sala aquest diumenge amb motiu de l’estrena del documental  “En dèiem anar a plaça” que recull la història de l’antic Mercat Municipal de Rubí situat a la plaça del Doctor Guardiet a través de l’experiència de 19 paradistes. L’audiovisual és una coproducció de l’Associació d’adjudicataris del Mercat i l’Ajuntament de Rubí i s’ha rodat a partir d’entrevistes a 19 testimonis - Albert Obiols, Albert Sans, Carme Pàmies, Cati Julià, Chelo Marcos, Conxita Bamala, Dolors Tubau, Isabel Segura, Jesús Casals, Josep Guirao, Juan López, Juanita Guirao, Laura Campderrós, M Dolors Tubau, Manel Aluju, Maria  Teresa Majó, Maria Tomàs, Núria Campderrós, Rafael Alpañes, Rosa Royo, Salvador Guirao-  que expliquen com era l’antic mercat. “Gràcies per compartir amb tothom els vostres records de quan en dèiem “anar a plaça”.  En nom de la  ciutat, i de l’alcaldessa a qui avui represento, gràcies també a la junta d’adjudicataris per enregistrar aquests records en forma de documental per tal de guardar-los per sempre” ha dit la primera tinenta d’alcaldia, Maria Mas, durant la presentació. Mas que també ha lloat la professionalitat dels actuals paradistes del Mercat ha recordat que “el Mercat ha iniciat un procés de canvi  que l’ha d’impulsar com a eix vertebrador de l’activitat comercial de la ciutat, com a punt d’activitat econòmica i com a exemple d’eficiència i eficàcia energètica”. Precisament per aquest procés de canvi, l'Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal va decidir fer un homenatge audiovisual a les persones que els havien precedit i que els han ajudat a arribar a construir el Mercat d'avui. “La pretensió d'aquest document és que la gent que ho va viure, recordi el passat de la ciutat i tots els que no van ser-hi puguin fer-se una idea de com era aquest espai emblemàtic de Rubí. És un homenatge a les persones i als oficis que hi ha dins dels Mercats”, diu Lluïsa Aguilera, productora de l’audiovisual.