Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La revetlla de Sant Joan es viurà a l’Escardívol La celebració inclourà les actuacions del grup Chocadelia Internacional i de Nación Funk DJ’s, programades en el marc del Rubí Random Music Festival https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La revetlla de Sant Joan es viurà a l’Escardívol

La celebració inclourà les actuacions del grup Chocadelia Internacional i de Nación Funk DJ’s, programades en el marc del Rubí Random Music Festival

La foguera s’encendrà un any més al solar de Correus (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La foguera s’encendrà un any més al solar de Correus (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí celebrarà la tradicional revetlla de Sant Joan aquest diumenge amb un programa d’actes que tindrà el seu punt culminant a l’Escardívol, amb l’encesa de la foguera i l’actuació de Chocadelia Internacional i Nación Funk DJ’s dins el Rubí Random Music Festival.

La celebració s’iniciarà a les 23.15 h a la plaça de Pere Aguilera, on les autoritats municipals rebran la Flama del Canigó i es farà lectura del tradicional manifest sobre la cultura catalana. El foc serà traslladat per la Colla de Diables de Rubí fins a l’Escardívol pels carrers Pau Claris, Cadmo i Joaquim Blume. El raval de foc i la posterior encesa de la foguera de Sant Joan a l’Escardívol donaran inici a l’Escardilarre 2019.

La coincidència amb la segona jornada del RRandom farà que la festa s’allargui fins a la matinada. A partir de les 24 h, l’Escardívol rebrà la visita de Chocadelia Internacional, una banda barcelonina de funk’n’roll que lidera el que ells mateixos anomenen “anartisme”, una mena d’anarquisme aplicat a la cultura occidental. El grup té tres discos editats: Ranchory (2004), Anartismo & Chocadelia (2007) i El fin está cerca (2012).

A partir de les 2 h, la festa continuarà amb Nación Funk DJ’s, el duo de discjòqueis integrat per Miguelito Superstar i Lalo López de la Fundación Tony Manero. Música disco, funk’n’roll i funk són alguns dels ingredients de les seves sessions.

Consells per a una nit segura
El foc i la pirotècnia són elements imprescindibles de la revetlla de Sant Joan. Per tal que la festa transcorri sense cap incidència remarcable, Protecció Civil de Rubí fa les següents recomanacions:

 • Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics sempre en establiments autoritzats. Seguiu estrictament les instruccions de l’article. No porteu petards a les butxaques, sempre en una bossa.
 • No llenceu material pirotècnic a prop de zones amb vegetació o prop de zones on hagi material inflamable acumulat.
 • Retireu dels balcons, terrasses i altres zones obertes dels edificis tot el material que pugui cremar fàcilment.
 • Recolliu els tendals i la roba estesa de les terrasses i balcons. Tanqueu les finestres.
 • Mai llenceu petards dins d’espais tancats (locals, pisos, entrades d’edificis, etc).
 • No col·loqueu petards dins de papereres, contenidors d’escombreries, etc.
 • Adeqüeu l’ús del material pirotècnic a l’edat dels infants i joves i sempre sota la supervisió d’un adult.
 • No tireu petards contra ningú ni en llocs a on hi hagi aglomeracions de persones.
 • No utilitzeu coets que tinguin la canya trencada. No tireu coets agafats amb la mà.
 • No detoneu mai petards dins de totxanes o ampolles, etc, perquè en explotar fan metralla que pot causar lesions.
 • Davant qualsevol emergència, truqueu immediatament al 112.