Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones visita la renovada Botiga Solidària d’ASAV Marta García ha destacat el model alternatiu d’ajuda que impulsa l’entitat a través d’aquest local, situat al carrer Cervantes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones visita la renovada Botiga Solidària d’ASAV

Marta García ha destacat el model alternatiu d’ajuda que impulsa l’entitat a través d’aquest local, situat al carrer Cervantes

Eduardo Asensio amb Marta García (foto: Ràdio Rubí).
Eduardo Asensio amb Marta García (foto: Ràdio Rubí)

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha visitat aquest dimarts la Botiga Solidària de l’entitat ASAV, que ha tornat a obrir les seves portes després que s’hi hagin realitzat algunes millores. Els treballs han permès ampliar l’espai dedicat als productes alimentaris i d’higiene, i augmentar així la comoditat dels usuaris.

La responsable municipal ha aprofitat per destacar els beneficis d’aquest model d’ajuda alternatiu que impulsa ASAV: “És un model de treball amb la pobresa que genera xarxa interveïnal i que contribueix a normalitzar la vida de les persones amb pocs recursos. El fet que puguin escollir els productes com si fos una botiga de veritat i l’oportunitat que se’ls dóna d’implicar-se en el projecte faciliten que es facin càrrec de la seva situació d’una manera diferent i activa”. Per a García, la Botiga Solidària “va un pas més enllà del recurs assistencial alimentari tradicional. Com a Ajuntament estem orgullosos de tenir a la ciutat una entitat amb aquesta visió inclusiva”.

La Botiga Solidària d’ASAV, situada al número 32 del carrer Cervantes, simula un supermercat on els usuaris poden comprar productes alimentaris i d’higiene provinents de recollides populars, donacions particulars i diferents bancs d’aliments. Els seus beneficiaris són derivats dels Serveis Socials de l’Ajuntament, que els atorguen una quantitat de la moneda fictícia veïns per poder realitzar la seva compra. L’adquisició de productes es realitza els dijous a la tarda i cal demanar cita prèviament.