Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La reducció de la demanda al servei de transport públic urbà es manté al voltant del 90% RubíBus garanteix en tot moment que els vehicles no estiguin ocupats més d’un terç de la seva capacitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La reducció de la demanda al servei de transport públic urbà es manté al voltant del 90%

RubíBus garanteix en tot moment que els vehicles no estiguin ocupats més d’un terç de la seva capacitat

El servei de RubíBus funciona al 65% de la seva capacitat (foto: Ajuntament de Rubí).
El servei de RubíBus funciona al 65% de la seva capacitat (foto: Ajuntament de Rubí)

Aquestes dues darreres setmanes, coincidint amb l’aixecament de les restriccions de mobilitat en què només es permetia l’activitat dels sectors essencials, el servei d’autobús urbà ha mantingut la tendència a la baixa en el número de viatgers d’un dia laborable, amb una mitjana diària de 678 validacions, un 91% menys del que és habitual. Aquestes xifres són similars a les de les setmanes prèvies a aquesta restricció. RubíBus garanteix en tot moment que els vehicles no estiguin ocupats més d’un terç de la seva capacitat.

Els autobusos del servei de transport públic urbà de Rubí han circulat aquestes dues setmanes amb un servei adaptat d’acord a la demanda esperada amb la tornada a la mobilitat dels sectors no essencials i seguint les indicacions rebudes per part del Govern català i de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona. Així, l’oferta de RubíBus és actualment del 65% del servei habitual en dia feiner: les línies 1, 2, 3, 4 i 5 operen al 50%, excepte a les hores punta de matí i tarda ─quan es reforcen les línies 1, 2 i 3─, per tal de complir amb les instruccions de distanciament d’usuaris; mentre que les línies 6 i 7 ofereixen el mateix servei.

Pel que fa a l’ocupació dels autobusos, l’oferta actual ha permès que en tot moment s’hagi situat igual o inferior al 33% que indiquen les autoritats per tal de poder garantir la distància mínima entre persones, tal i com s’indica a la resolució del Govern del 13 de març per la qual s'adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció per la Covid-19.

Els horaris especials es poden consultar a la web municipal, a la web de RubíBus i a les marquesines. 

Mesures higièniques per prevenir la propagació del virus
Continuen vigents les mesures higièniques que RubíBus ha anat prenent des de l’inici d’aquest episodi amb l’objectiu de minimitzar el risc d’infecció entre les persones usuàries i el personal del servei. Entre aquestes mesures destaquen la desinfecció diària de tots els elements de l’interior dels autobusos, així com la neteja a fons amb productes desinfectants a les parades.

Es recomana a aquelles persones que s’han de desplaçar en transport públic:

  • Evitar utilitzar-lo si es troben malament o pertanyen a un grup de risc. En cap cas, no viatjar si s’ha estat diagnosticat amb coronavirus o si es té algun símptoma compatible amb la malaltia.
  • Si es pot, treballar i fer gestions a distància i evitar les hores punta.
  • Preveure un temps més llarg de l’habitual per a fer els desplaçaments en transport públic, ja que hi poden haver limitacions d’accés.
  • Portar mascareta mentre s’utilitzi el transport públic, tant dins dels vehicles com a les parades. També són recomanables els guants.
  • Mantenir una distància de seguretat amb les altres persones usuàries.
  • En sortir de l’autobús, rentar-se bé les mans amb aigua i sabó o amb un gel hidroalcohòlic.