Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La propera Taula de Benestar Animal estarà oberta a tota la ciutadania La primera part de la convocatòria comptarà amb la presència del Director General de Dret dels Animals del Govern espanyol, Sergio Torres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La propera Taula de Benestar Animal estarà oberta a tota la ciutadania

La primera part de la convocatòria comptarà amb la presència del Director General de Dret dels Animals del Govern espanyol, Sergio Torres

El Director General de Dret dels Animals parlarà del nou avantprojecte de llei de protecció animal (foto: Ajuntament de Rubí).
El Director General de Dret dels Animals parlarà del nou avantprojecte de llei de protecció animal (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ha convocat una nova sessió de la Taula de Benestar Animal el dimecres 9 de març a la tarda. En aquesta ocasió, la reunió comptarà amb la participació del Director General de Dret dels Animals del Govern espanyol, Sergio Torres.

A diferència de les anteriors convocatòries ─amb presència de professionals i entitats relacionades amb el benestar animal, a banda de tècnics municipals i representants dels grups polítics del Ple─, la primera part de la sessió d’aquest dimecres estarà oberta a tota la ciutadania.

La trobada s’iniciarà a les 18 h a l’auditori del Castell. Durant aquesta primera part, Sergio Torres, Director General de Dret dels Animals, parlarà de l’avantprojecte de llei de protecció, drets i benestar dels animals, que modifica la llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del codi penal, en matèria de maltractament animal.

"És una gran oportunitat comptar a la ciutat amb el màxim representant estatal sobre drets dels animals. El projecte de llei que ens vindrà a compartir reconeix per primer cop els animals com a éssers amb drets i que han de tenir la màxima protecció davant maltractaments, abandonaments i altres situacions de risc", ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

La segona part de la Taula, en canvi, mantindrà el format habitual i estarà oberta als i les integrants d’aquest òrgan. Entre d’altres, s’abordarà l’estat del Pla de Benestar Animal i Tinença Responsable, el projecte de centre d’acollida de curta estada i la posada en marxa del Grup de Treball de colònies felines.

Objectius de Desenvolupament sostenible